Ana SayfaGüncelYıldırım’dan Bahçeli’ye ‘Kürdistan bayrağı’ yanıtı

Yıldırım’dan Bahçeli’ye ‘Kürdistan bayrağı’ yanıtı

HABER MERKEZİ – Mesud Barzani’nin Türkiye ziyareti sırasında Kürdistan bayrağının göndere çekilmesine ilişkin eleştirilere yanıt veren Başbakan Yıldırım, “Irak Anayasası’na göre, kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP’nin Meclis grup toplantısında konuştu.

Yıldırım konuşmasında Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye ziyareti sırasında Kürdistan bayrağının göndere çekilmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Irak Anayasası’na göre Kuzey Kürdistan Bölgesi’nin özerk bir yapı olduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak Anayasası’na göre, kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, bayrağı vardır ve dünyada da bu şekilde tanınır. Yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değil. Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar, Irak Anayasası’nın gereği neyse saygı duyar. Bizim bunun dışında başka diplomatik teamül geliştirmek gibi bir uygulamamız olmadı.

Başbakan Yıldırım, Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin ise şu bilgileri verdi:

Dün IKBY Başkanı Mesud Barzani ile bölgedeki gelişmeleri konuştuk. PKK’ya karşı işbirliğinin arttırılması ve terörle mücadele etkin bir çalışma yapılması konularını ele aldık.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarda Kürdistan bayrağının Barzani’nin gelişi sırasında göndere çekilmesine ilişkin “Türkiye’de Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir” eleştirisinde bulunmuştu.

  Bahçeli'den 'Karargah Rahatsız' haberiyle ilgili açıklama