Ana SayfaGüncel1 dakika geç kaldığı için YGS’ye giremeyen öğrenci intihar etti

1 dakika geç kaldığı için YGS’ye giremeyen öğrenci intihar etti

HABER MERKEZİ – Çanakkale’nin Biga ilçesinde 1 dakikalık gecikme nedeniyle sınava alınmayan 18 yaşındaki B.K. isimli öğrenci intihar etti.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde oturan 18 yaşındaki B.K.’nin dün akşam saatlerinde ailesinin evinde hayatına son verdiği öğrenildi.

Biga Atatürk Anadolu Lisesi 4’üncü sınıf öğrencisi K.’nin kız kardeşi olayı polis ve 112 Acil Servis ekibine haber verdi.

Savcının da olay yerinde incelemesinin ardından genç kadının ölüm nedeninin saptanması için cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

18 yaşındaki B.K. isimli öğrencinin, 12 Mart Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) alınmadığı belirtildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan K. ailesinin fertleri, intihar eden genç kadının sınava giremediği için bunalımda olduğunu ifade etti.

YGS’de 15 dakika kuralı 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) bu yıl uygulamaya aldığı “sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması” uygulaması nedeniyle tartışmalara neden olmuştu.

Uygulama nedeniyle birçok öğrenci sınava girememiş ve mağdur olmuştu.

Tartışmaların ardından YGS giremeyen adaylar için açıklama yapan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Hukuk çerçevesinde bunları değerlendireceğiz” dedi.