Ana SayfaGüncel35 öğrenci istismara uğradı, asker ve okul müdürü ‘basına sızmasın’ dedi

35 öğrenci istismara uğradı, asker ve okul müdürü ‘basına sızmasın’ dedi

HABER MERKEZİ – Derik’e bağlı Göktaş İlköğretim Okulu’nda 35 öğrenci, temizlik işçisi Mehmet Şefik Y. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Gözaltına alınan Şefik Y. tutuklanırken, okul müdür ve Derik Jandarma Karakolu’ndaki askerlerin ise olayın basına yansımaması için okuldaki öğretmenleri ‘uyardığı’ iddia edildi.

Mardin’inde Derik ilçesine bağlı Göktaş köyündeki Göktaş İlköğretim Okulu’nda 35 öğrencinin cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Okulda temizlik görevlisi olarak çalışan Mehmet Şefik Y.’nin yaşları 6 ila 12 arasında olan 35 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.

İstismar olayı, çocukların ailelerine yaşadıklarını anlatması ile ortaya çıktı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından ailelerin şikayeti üzerine savcılık okulda okuyan 70 kız öğrencinin ifadelerini rehberlik öğretmeni eşliğinde tek tek aldı. Gözaltına alınan cinsel istismar zanlısı Şefik Y. ise 27 Mart’ta çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

‘Ailesi korucu olduğu için korunuyor’

Çocukların ailelerinden bazıları cinsel istismarın sistematik olarak geçen yıldan bu yana sürdüğünü ancak geç anlaşıldığını ifade etti. dihaber’in haberine göre aileler Şefik Y.’nin ailesinin korucu olduğunu ve bu sebeple bu zamana kadar korunduğunu öne sürdü.

Öte yandan cinsel istismar olayının ortaya çıkması sonrası okul müdürü M.Ç.’nin okuldaki tüm öğretmenlerle toplantı aldığı ve yaşanan istismarın bilgisinin kimseye verilmemesi yönünde öğretmenleri uyardığı belirtildi.

Olayın ardından M.Ç.’nin görevden alındığı ve yerine yeni bir müdürün atandığı bildirildi.

Derik Jandarma Karakolu’ndaki askerlerin de öğretmenleri tehdit ederek, “Bu olay bizim alanımızdadır. Hiçbir şekilde bu bilgi basına sızmayacak. Telefonlarınız dinleniyor. Basında bu köyün adı bile geçmeyecek” dedikleri iddia edildi.