Ana SayfaDünyaABD’de iki kız çocuğu tayt giydikleri için uçağa alınmadı

ABD’de iki kız çocuğu tayt giydikleri için uçağa alınmadı

HABER MERKEZİ – ABD’nin en büyük havayolu şirketlerinden United Airlines, 2 kız çocuğunu tay giydikleri için ‘uçuş kıyafeti kurallarına’ uymadıklarını söyleyerek uçağa almadı.    

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en büyük şirketlerinden biri olan United Airlines’ın tayt giymiş iki kız çocuğunu uçağa almaması büyük tepki topladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Shannon Watts adlı Twitter kullanıcısının yaşananları paylaşması ile duyulan olay Pazar sabahı Denver-Minneapolis uçuşu öncesi gerçekleşti.

Biri 10 yaşında olan iki kız çocuğu United Airlines görevlileri tarafından uçağa binmeden önce durduruldu.

Görevliler, ellerinde “United Pass” bileti bulunan kızlara giydikleri taytların bu sınıftaki uçuşlar için uygun olmadığını söyleyerek, kızlardan taytlarının üstüne elbise giymelerini istedi.

Aynı durumda olan bir başka kızın taytının üstüne elbise giymesinin ardından uçağa alındığını belirten Watts, 2 çocuğun ise kapıdan geri dönmek zorunda kaldığını ifade etti.

Watts, dizlerinin üstünde şort giymiş bir adamın ise aynı bilet kategorisinde uçağa alındığını söyleyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Çok sayıda kişi uygulamanın cinsiyetçi olduğunu söyleyerek havayolu şirketini eleştirdi. Şirket ise bunun sınıftaki uçuş için kıyafet kuralı olduğunu söyleyerek uygulamayı savundu.