Ana SayfaÇalışma YaşamıAkbank grevi: Önce yasaklandı, şimdi de yayın yasağı getirildi

Akbank grevi: Önce yasaklandı, şimdi de yayın yasağı getirildi

HABER MERKEZİ – Bakanlar Kurulu’nun kararı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla daha başlamadan yasaklanan Akbank grevine, bir de haber yasağı geldi.

Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenen Akbank grevi için yayın yasağı da getirildi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği “Akbank’ın servet ve şöhretinin korunması”, “milli güvenlik”, “kamu düzeni”, “toprak bütünlüğünün korunması” gibi gerekçelerle Akbank grevine ilişkin yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haberin yapılmasını yasakladı.

Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası’nın (BANKSİS) Akbank’ta aldığı grev kararına getirilen yayın yasağına ilişkin olarak İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin getirdiği haber yasağı kararı şu şekilde:

Başkalarının şöhret ve haklarını, toplum sağlığını, milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliğini, toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yapın yapılmasının yasaklanması.

Ne olmuştu?

Akbank’ta sendika ile işveren arasında süren Toplu İş Sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamayınca bazı işyerlerine 20 Mart’ta grev kararı asıldı.

Ancak Bakanlar Kurulu, Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası’nın (BANKSİS), Akbank’ta aldığı grev kararını erteledi.

Kararın gerekçesinde, “…grev kararının, ekonomik ve finansal istikrarı bozucu nitelikte görüldüğünden altmış (60) gün süreyle ertelenmesi kararlaştırılmıştır” denildi.