Ana SayfaGüncelAlmanya Adalet Bakanı’ndan Bozdağ’a mektup: Devletin görevi gazetecileri korumaktır

Almanya Adalet Bakanı’ndan Bozdağ’a mektup: Devletin görevi gazetecileri korumaktır

HABER MERKEZİ – Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, mevkidaşı Bekir Bozdağ’a hitaben bir mektup kaleme aldı. Maas,  Bozdağ’a “Devletin görevi gazetecileri korumaktır, onlara ağır yaptırımlar uygulamak değil” hatırlatmasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’nın Gaggenau kentinde yapması planlanan “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” etkinliğine verilen izin geri çekilmesiyle başlayan krizin ardından taraflardan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Reuters’ın haberine göre Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas mevkidaşı Bekir Bozdağ’a hitaben bir mektup kaleme aldı.

Maas mektubunda Bozdağ’a şöyle seslendi:

Gazeteciler, savcılar ve avukatlar sırf kendi işini yaptılar diye, sırf bir hukuk devletinde kendi rollerini yerine getirdiler diye tutuklanırsa, her tutuklama hukukun egemenliğinin bozulduğunu gösterir. Devletin görevi gazetecileri korumaktır, onlara ağır yaptırımlar uygulamak değil.

Bozdağ, programına verilen iznin geri çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada “Bugün toplantıya gitmiş olsaydık, Alman Adalet Bakanı’nın talebi üzerine bir görüşmemiz olacaktı. Ancak Gaggenau’da yapacağımız toplantı iptal edilince ben de Adalet Bakanı ile yapacağımız toplantıyı iptal ettim. Buradan Türkiye’ye döneceğiz” diyerek tepki olarak Maas’la görüşmesini iptal ettiğini açıklamıştı.

  Kriz sürüyor: Bozdağ 'Faşist uygulama' dedi, Almanya yerel yetkililere işaret etti

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Matthew Barber'in analizi: Şengal'de ne oluyor, YBŞ'yle çatışan 'Roj Peşmerge' kim?
Sonraki Haber
Yıldırım: Abidik gubidik işler oluyor, hiç aklınıza gelmeyenler Başbakan oluyor