Ana SayfaDünyaAlmanya diplomatik gerilimlere işaret etti: Türkiye’ye ekonomik yardım zorlaşıyor

Almanya diplomatik gerilimlere işaret etti: Türkiye’ye ekonomik yardım zorlaşıyor

HABER MERKEZİ – Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Türkiye’nin Avrupa’daki birçok ülkeyle yaşadığı diplomatik kriz sebebiyle ekonomik yardım verilmesinin zorlaştığını ifade etti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle yaşadığı gerilimler ile Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutukluluğu nedeniyle ekonomik yardım konusunda Türkiye’yle çalışmaya devam etmenin zorlaştığını söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Schaeuble, Türkiye’deki liderlerin işbirliğini ilerletme zeminini yok ettiğini belirtti ve Türkiye’nin Hollanda, Danimarka ve Almanya ile yaşadığı gerilimlerin Türkiye’nin çıkarına olmadığını ifade etti.

  Gerekçe Hollanda ile kriz: Danimarka'dan 'Yıldırım’ın mitingi ertelenmeli' talebi

Alman ZDF kanalına konuşan Schaeuble, “Bu koşullar altında bu konuda çalışmaya devam etmemiz son derece zor” dedi ve ekledi:

Alman hükümetinde herkes gerginliğin daha fazla artmaması gerektiği konusunda hemfikir. Tek isteğimiz Türkiye’nin sağduyuya dönmesi.

‘Türkiye’ye bazı mali yardımlar durduruldu’

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada “hukuk devleti gibi ilerleme sağlanamayan alanlarda yardımın durdurulduğunu” belirtmişti.

Hahn, 2014-2020 yılları arasında Türkiye’ye verilecek yardımın 4 milyar 450 milyon euro olarak planlandığını, ancak bunun sadece 167 milyon 300 bin eurosunun ödendiğini kaydetmişti.

  AB: Türkiye'ye bazı mali yardımlar durduruldu