Ana SayfaGüncelAlmanya’dan 2 AKP’li vekilin ‘referandum etkinlikleri’ne iptal

Almanya’dan 2 AKP’li vekilin ‘referandum etkinlikleri’ne iptal

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı’nın Almanya’nın farklı kentlerinde katılacağı ‘referandum’ etkinlikleri iptal edildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker’in Almanya’nın Hannover kentindeki program iptal edildi.

Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok, yarın için planlanan etkinliğin polis ve Aşağı Saksonya Eyalet yönetimiyle görüşülerek iptal edildiğini açıkladı.

Schostok, gerekçesini şöyle dile getirdi:

Bu kararımızla, Hannover’den sorumlu siyasetçiler olarak bu tarz seçim mitinglerinin kentimizde düzenlenmesini istemediğimizi ortaya koymak istedik.

DW Türkçe’nin haberine göre belediyeden yapılan açıklamada, etkinliği organize eden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) etkinliğe Mehdi Eker’in katılacağının açıkça belirtilmediği ifade edildi.

Daha önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşma yapmasına izin vermeyen Alman yetkililer, son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hamburg’da yapacağı toplantıyı da iptal etmişti.

AKP’li Kırcı’nın etkinliği de iptal edildi

Öte yandan Pazar günü için Almanya’nın Bremerhaven kentinde AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı’nın katılımıyla yapılacak bir başka etkinlik de organizatörler tarafından iptal edildi.

Sosyal Demokrat partili Belediye Başkanı Melf Grantz, “Bu sevindirici bir haber, bu türlü seçim mitinglerinin kentimizde yeri yok” diye konuştu.

Bu etkinlik de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından organize ediliyordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Faşizme karşı omuz omuza': Uykusuz'un kapağında Hollanda krizi
Sonraki Haber
Bir kent, bir insan, bir şair ve şiir: 'Paterson'