Ana SayfaEkoloji‘Altın testere’ ödülünün Cengiz Holding’e verilmesine güvenlik engeli

‘Altın testere’ ödülünün Cengiz Holding’e verilmesine güvenlik engeli

HABER MERKEZİ – Kuzey Ormanları Savunması doğayı en çok tahrip eden şirketleri aday gösterdiği  ‘Altın Testere’ yarışmasını ‘kazanan’ Cengiz Holding’e ödülünü holdingin Altunizade’deki binasında vermek istedi. Özel güvenlik görevlilerin engellemesi ile karşılaşan yaşam savunucuları “Cengiz elini ormanlardan çek!” sloganı eşliğinde ödülü binanın önüne bıraktı.

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) tarafından doğaya en çok zarar veren şirketin belirlenmesi için 30 Aralık’ta internet üzerinden başlatılan ‘Altın Testere’ yarışmasının kazananı Cengiz Holding olmuştu.

Yaşam savunucuları, halk oylaması ile ödüle ‘layık görülen’ Cengiz Holding’in İstanbul Altunizade’deki binası önünde ödülü teslim etmek üzere bir araya geldi.

Ödül törenini Özgür Erbay ve Özle Türk sunarken, ikili yaptıkları açıklamada, “Her geçen gün yeni bir yağma projesiyle duymaya alıştığımız, adı ‘ülkenin sahibine’ çıkmış Cengiz Holding oylamaya katılan yaşam dostlarının da takdiriyle bu toprakların gördüğü en acımasız girişimci, yatırımcı ve müteahhit olarak açık arayla bir Altın Testere’yi hak etti!” dedi.

Talan ve yağma hatırlatıldı

Açıklamada Cengiz Holding’in kadim Anadolu’daki talan ve yağma projeleri de şu sözlerle hatırlatıldı:

İstanbul 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Cerattepe Altın Madeni, Akkuyu Nükleer Santrali, Karabiga Termik Santrali, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali, İstanbul Maltepe Dolgu Projesi, Hüseyin Avni Paşa Korusu, Tekirdağ Safaalan taş ocakları, Kuzey Marmara Otoyolu yeni kesim ihalesi, Kral Yolu tahribi ve dahası… Mehmet Cengiz’in telefon konuşmalarında millete sövmesi de vurgulanan başka bir konu oldu.

“Cerattepe’yi bırak Altın Testere’yi al!”

Ödül töreni açıklaması ardından Altın Testere’yi Cengiz Holding adına Mehmet Cengiz’e teslim etmek isteyen yaşam savunucuları özel güvenlik engeliyle karşılaştı. Yaşam savunucuları, Altın Testere’yi bina önüne “Cerattepe’yi bırak Altın Testere’yi al!” ve “Cengiz elini ormanlardan çek!” sloganları eşliğinde bıraktı.

Ödül töreni Altın Testere’yle hatıra fotoğrafı çektirilmesi ardından alkışlar eşliğinde sona erdi.