Ana SayfaGüncelAmine Demirtaş davasına çağrı: ‘Kadın dayanışmasını artıralım’

Amine Demirtaş davasına çağrı: ‘Kadın dayanışmasını artıralım’

HABER MERKEZİ – Ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından telefonun şifresini vermediği için işkenceyle öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın davasının ilk duruşması 2 Mart’ta Batman’da görülecek. Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, Amine Demirtaş’ın dosyasının sahiplenilmesi çağrısı yaptı.

17 yaşındaki Amine Demirtaş, geçtiğimiz yıl Batman’da ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından işkenceyle öldürüldü.

Olayın ardından katil zanlısı ağabey gözaltına alınıp tutuklandı.

İfadesi alınan Kasım Demirtaş, “Amine’ye önce tahta sopayla vurdum, ardından plastik sobayla vurmaya devam ettim. En sonunda da ayak dizlerinin arka uçlarına elektrik verdim” demişti.

Tutuklu katil zanlısı “canavarca hisle alt soyu öldürmek” suçlamasıyla tutuklu yargılanırken, anne ve baba ise “ihmalli davranış ile insan öldürmeye sebebiyet vermek” suçlamasıyla tutuksuz yargılanıyor.

İlk duruşma 2 Mart’ta

Olaya ilişkin soruşturmasını tamamlayan Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek ilk duruşma için 2 Mart’a gün verildi.

Davayı başından beri takip eden Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun avukatlarından Kübra Demir ise ilk duruşma için şu çağrıyı yapıyor:

2 Mart’ta Batman 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00’da görülecek davanın ilk duruşmasına bu alanda çalışan kadın avukatlara ve kurumlarına buradan davaya katılım çağrısı yapıyoruz. Kadın dayanışmasını arttırmak adına ve kadına yönelik her türlü hak ihlalinin sona ermesi için dosyanın sahiplenilmesi önemlidir.

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi Avukat Merve Kurhan ise şu ayrıntılara dikkat çekiyor:

Amine’nin yengesinin ve Facebook’ta ağabeyi Kasım’la konuşan kimliği belli olmayan 3 şahıs daha var. Bunların dosyada isimleri geçmiyor. Sadece Facebook’ta Kasım Demirtaş’la konuşmaları geçiyor. Dosya kapsamında bu şahısların da yargılanması gerekir. Dosyanın seyri açısından bu şahısların tespit edilip dinlenmesi önemlidir. Bu şahıslar dinlendikten sonra dosyadaki delillerin tamamlanacağını söyleyebiliriz. Bunlar da dinlendikten sonra dosyanın kısa sürede bir karara bağlanacağını umuyoruz.

Dava için çağrı

2 Mart’ta görülecek duruşmaya bütün kadın kurumlarının katılması çağrısı yapan Kurhan, sonuna kadar dosyanın takipçisi olacaklarını ve faillerin hak ettiği cezaları alması için mücadele edeceklerini belirtiyor.

  Amine Demirtaş cinayeti: Aile bireylerine ağırlaştırılmış müebbet istendi