Ana SayfaGüncelAvrupa’da iptaller art arda, Çavuşoğlu ısrarcı: Yine de Hollanda’ya gideceğim

Avrupa’da iptaller art arda, Çavuşoğlu ısrarcı: Yine de Hollanda’ya gideceğim

HABER MERKEZİ – AKP’li siyasetçilerin Almanya’da yapmayı planladığı ‘referandum mitinglerinin art arda iptal edilmesini başka Avrupa ülkelerdeki iptaller izlemeye başladı. Almanya’nın ardından Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu’na Hollanda’dan da izin çıkmazken, Çavuşoğlu yine de Rotterdam kentine gideceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, izin verilmemesine rağmen ‘referandum’ kampanyası için konuşma yapmak üzere Hollanda’nın Rotterdam kentine gideceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda’ya karşı yaptırımımız çok ağır olur” dedi.

Belediye Başkanı: İzin çıkmadı

Reuters’e konuşan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep ise Dışişleri Bakanı’nın referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıkladı.

Belediye Başkanı, Çavuşoğlu’nu Rotterdam’da saygıyla ağırlayacaklarını da belirtti.

İptaller Avrupa geneline yayılıyor

Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasıyla Almanya ile Türkiye arasında başlayan gerginlik, Türkiyeli bakanların ülkedeki ‘referandum’ toplantılarının iptal edilmesiyle krize dönüşmüştü.

Karşılıklı ithamlarla büyüyen kriz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’yı ‘Nazi’ uygulamaları ile suçlaması ve Almanya’nın bu suçlamalara “Bu tür benzetmeler sadece Nazilerin insanlığa karşı işlediği suçları önemsizleştirmeye yarar” yanıtı vermesiyle derinleşmişti.

Öyle ki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’daki Türklere yönelik düzenleyeceği referandum mitinglerinin art arda iptal edilmesini başka ülkelerdeki iptaller izlemeye başlamış durumda.

Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yine Almanya’daki etkinliği, Kaya’nın konuşma yapacağı salonun ‘sadece pazar günleri ve tatil günlerinde kullanım izni olması’ gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Yine İsviçre’de AKP İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım’ın, Avusturya’da da Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın referandum etkinlikleri iptal edildi.