Ana SayfaGüncelAyşegül Terzi’ye saldıran Çakıroğlu hakkında ‘zorla getirilme’ kararı

Ayşegül Terzi’ye saldıran Çakıroğlu hakkında ‘zorla getirilme’ kararı

HABER MERKEZİ – Ayşegül Terzi’ye otobüste fiziksel saldırıda bulunan Abdullah Çakıroğlu hakkında duruşmalara mazeret bildirmeden katılmadığı gerekçesiyle zorla getirme kararı çıkarıldı.

İstanbul Maslak’ta bir otobüste 12 Eylül 2016 tarihinde yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu’nun yargılandığı davanın dördüncü duruşması Kartal’daki 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, Terzi ve avukatları hazır bulunurken, Terzi’ye fiziksel şiddette bulunan sanık Abdullah Çakıroğlu ise duruşmaya katılmadı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da aralarında bulunduğu kadın örgütleri izledi.

Mahkeme, bir önceki duruşmada sanık Çakıroğlu’nun akıl hastalığının olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’nda gözlem altında tutulmasına karar vermişti.

Duruşma, Terzi’nin avukatlarının söz almasıyla başladı.

Avukatlar, saldırgan Çakıroğlu’nun tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, avukatların talebini reddederek, Çakıroğlu hakkında bir sonraki duruşma için “zorla getirme” kararı verdi.

Mahkeme, duruşmayı 3 Mayıs’a erteledi.

Ne olmuştu?

Hemşirelik yapan Ayşegül Terzi, 12 Eylül 2016 tarihinde çalıştığı hastaneden çıkıp evine gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğramıştı.

Terzi, saldırganın önce “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü olarak sataştığını, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını söylemişti.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu’nu tespit etmiş ve Üsküdar’da güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganı gözaltına almıştı.

Çakıroğlu, Ayşegül Terzi’ye tekme attığını kabul etmiş ve verdiği ilk ifadesinde “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” demişti.

Gözaltına alınan Çakıroğlu, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kadınların tepkileri üzerine Çakıroğlu hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılmış ve tekrar gözaltına alınışının ardından Çakıroğlu, tutuklanmıştı.

Ancak Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine karar verilmişti.

Mahkeme heyeti, saldırgan için yurtdışına çıkış yasağı koymuştu.

Ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine gözaltına alınan sanık hakkında tutuklama kararı verilmişti.

1 Kasım 2016’da ise Abdullah Çakıroğlu, avukatının itirazı üzerine yine tahliye edilmişti.