Ana SayfaGüncelBahçeli: Hollanda ile diplomatik ilişkiler acilen askıya alınmalı

Bahçeli: Hollanda ile diplomatik ilişkiler acilen askıya alınmalı

HABER MERKEZİ – Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin konuşan MHP lideri Bahçeli de CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi hükümete çağrıda bulunarak ‘Hollanda’yla diplomatik ilişkilerin askıya alınması’ gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda’yla yaşanan diplomatik kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hollanda’yla diplomatik ilişkilerin askıya alınması için hükümete çağrı yapan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Avrupa’da düşünce ve ifade özgürlüğüne, insani ve vicdani taleplere, izleri uzun seneler çıkmayacak kara bir leke sürülmüştür. Hollanda, soğanın virüs yemiş hali olan laleyi soldurmuş, insanlığın yüz karası bir tutum takınarak hasım ülke haline gelmiştir.

Beklentimiz, Hollanda’nın gayri hukuki ve gayri ahlaki müdahalelerinin yanına bırakılmaması, bu ülkeye gerekli cevabın her düzeyde verilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel hak ve çıkarlarını korkusuzca savunmak bizlerin, tüm vatan evlatlarının en temel haysiyet görevidir. İktidarı ve muhalefetiyle Türkiye yıkılmaz, aşılmaz, geçilmez bir kaledir. Türk milleti zulme karşı dayanışma içindedir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı açıklamada yaşanan krizle ilgili hükümete çağrıda bulunarak “Hollanda ile ilişkileri askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz” dedi.

  Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye 'tam destek': Hollanda ile ilişkileri askıya alın

Ne olmuştu?

‘Referandum’ etkinliği için Rotterdam’a gitmek isteyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş izninin iptal edilmesiyle başlayan kriz, karayoluyla Hollanda’ya gitmek isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınır dışına çıkarılması ile doruğa tırmanmıştı.

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krize ilişkin daha fazla ayrıntı içeren habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

  Hollanda ile Türkiye arasında diplomatik kriz

  Hariciyede lale devri: ‘Evet' kampanyası nihayet aradığı hikayeyi buldu
  Hollanda'ya 'misliyle karşılık' vermek kolay mı?



Önceki Haber
SOKAK AKADEMİSİ | Yağmur altında 'Feminist Politika'
Sonraki Haber
Aslı Erdoğan: Tek bir insanın yaşamı için her şeyi göze alırız