Ana SayfaGüncelBahçeli’den AKP’ye ‘Evet’ garantili Barzani resti: ‘Yemin ettik, dönmeyeceğiz’

Bahçeli’den AKP’ye ‘Evet’ garantili Barzani resti: ‘Yemin ettik, dönmeyeceğiz’

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye ziyareti üzerinden AKP’yi eleştirdi “Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam” dedi. Barzani’ye yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan Bahçeli, hükümete ‘millilik’ konusunda ‘önerilerde’ de bulunurken “Yuvasını yakmadıkça yılanın kökü kesilmez. Yuva da bellidir yılan da” dedi. Bahçeli tüm eleştirilerine rağmen referandumdaki ‘ortaklığın’ süreceği mesajını da verdi: “16 Nisan’da Türklüğün bekası için evet diyeceğizYemin ettik, dönmeyeceğiz.”

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye ziyareti sonrası AKP ile MHP arasında başlayan tartışma sürüyor.

Barzani’nin ziyareti nedeniyle, Irak Kürdistan Bölgesi bayrağı Atatürk Havalimanı’nda göndere çekilmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, bu duruma, “rezalet” sözüyle tepki göstermiş, Başbakan Binali Yıldırım ise eleştirilerin iyi niyetli olmadığını söylemişti.

  Yıldırım'dan Bahçeli'ye 'Kürdistan bayrağı' yanıtı

Bahçeli, konuyla ilgili çıkışını Twitter’dan sürdürdü.

Söz konusu mesajında Barzani’ye hakaret içeren ifadeler kullanan Bahçeli, “Türk vatanında sözde Kürdistan bayrağı dalgalanıyorsa, buna niçin sessiz kalalım, bunu nasıl sineye çekip görmezden gelelim?” dedi.

“İstanbul-Ankara’ya sözde bayrak asılıyorsa, Türk bayrağı inmiştir!” yorumunda bulunan Bahçeli, şöyle devam etti:

Sayın Başbakan Barzani paçavrasını gündeme getirmenin iyi niyetlilik olmadığını söylüyor.Kötüye kötü demenin neresi iyi niyetlilik değildir?. Ne oldu da Barzani Türkiye’de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı? Hangi bölgesel ve küresel politikanın yörüngesine girildi?

Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa, ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam. Sayın Başbakan’a millilik övgüleri yaparken, mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz.

Açıklamasında Cenap Şehabettin’in sözlerini hatırlatan Bahçeli, AKP’ye ‘taktik’ de verdi:

Sayın Başbakan’a millilik övgüleri yaparken, mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz. Güzele güzel diyoruz naz ediyor; çirkine güzel diyoruz haz ediyor. Nasıl iştir, anlamak, anlam vermek mümkün değil? Barzani’nin bez paçavrası daha önce de asılmış! İyi ya o zamanda aynı şiddetli ve tavizsiz tepkiyi göstermedik mi? Uyuşup karanlığa mı uyalım?

Cenap Şehabettin diyor ki; yuvasını yakmadıkça yılanın kökü kesilmez. Yuva da bellidir yılan da. Bunları yok saymak yenilgi ve yıkımdır. Dikkat edelim; bir çivi yüzünden bir nal, bir nal yüzünden bir at, bir at yüzünden bir süvari, bir süvari yüzünden bir ordu kaybedilebilir.

İbni Sina derki: Zaman acıları unutturur, intikam duygusunu söndürür, öfkeleri yatıştırır, kinleri boğar, geçmişi unutturur. Ama biz unutmadık.

16 Nisan için ‘Evet’ sözünü yineledi

Bahçeli, AKP ile bu konuda görüş ayrılığı yaşasalar da ‘başkanlığı’ getirecek olan Anayasa değişiklik teklifine desteklerini sürdüreceklerinin de altını çizdi:

Biz 16 Nisan’da millet için evet, devlet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. Ve hakkın hukukun safında evet diye yağacağız. Yemin ettik, dönmeyeceğiz. Döndürmeye çalışanlara bakmayacağız. Tuzak kuranlara aldanmayacağız, üzerimize oynayanlara kanmayacağız. “Acele yapılan çiğ olur, acele pişen aşı yiyen hasta olur” diyor Yusuf Has Hacib. Acele etmedik, hasta değiliz, sadece haysiyetliyiz.