Ana SayfaGüncelBakan Çavuşoğlu: Avrupalılar aklını başına toplasın

Bakan Çavuşoğlu: Avrupalılar aklını başına toplasın

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’nın felakete sürüklendiğini öne sürdü. Çavuşoğlu, “Biz her şartta ayakta kalmayı başarırız. O yüzden Avrupalılar aklını başına toplasın” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da yaptığı konuşmada, Avrupa’nın İkinci Dünya Savaşı öncesindeki döneme sürüklendiğini öne sürdü.

Türkiye’ye hiçbir ülkenin hükmedemeyeceğini, dost ve samimi olanlarla her türlü işbirliğini yapacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, Avrupa devletlerini eleştirdi:

Avrupa’nın ne kadar değeri varsa gömüyorsunuz suyun altına. Avrupa’yı uçuruma götürüyorsunuz, farkında değilsiniz. Avrupa’yı İkinci Dünya Savaşı öncesine sürüklüyorsunuz, uyanın artık uyanın. Bu Avrupa için Avrupa halkları için felakettir. Biz her şartta ayakta kalmayı başarırız. O yüzden Avrupalılar aklını başına toplasın, bugünkü bu çok tehlikeli trendi durdurmak için beraber çalışalım.

Çavuşoğlu, başkanlık sisteminin Türkiye için vazgeçilmez olduğunu savunarak, bunu daha önceki dönemlerde de söylendiğini kaydetti.

Geçmişte yaşanan kavgalar ve koalisyonların ülkeyi bir gecede fakirleştirdiğini söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye’nin geri gittiğini ve darbeler altında ezildiğini belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
🎭DTCF'den ihraç edilen akademisyenler İstanbul'a tiyatro atölyesine geliyor
Sonraki Haber
Ortaokulda 3 kız öğrenciye çıplak arama yapıldı iddiası