Ana SayfaGüncelBaşbakan ‘resmen’ duyurdu: ‘Fırat Kalkanı’ bitmiştir

Başbakan ‘resmen’ duyurdu: ‘Fırat Kalkanı’ bitmiştir

HABER MERKEZİ – MGK bildirisinde ‘Fırat Kalkanı’ için ‘sonuçlandı’ ifadesinin yer alması sonrası Başbakan Binali Yıldırım’dan harekatın bittiği resmen ilan edildi. Yıldırım, “Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir, bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak” dedi.

Bugün yapılan MGK toplantısının ardından yayınlanan bildiride Fırat Kalkanı Harekatı’nın başarıyla sonuçlandırıldığı ifade edilirken NTV ile Star TV ortak canlı yayına katılan Başbakan Binali Yıldırım da harekatın sona erdiğini açıkladı.

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 4 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin Suriye’deki ‘Fırat Kalkanı’ adlı operasyonunun ‘sonuçlandığı’ belirtildi.

MGK bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir.

MGK’daki bu ifadeler sonrasında Başbakan Binali Yıldırım da ‘Fırat Kalkanı’nın sona erdiğini resmen açıkladı.

Yıldırım’ın NTV ile Star TV ortak yayınında yaptığı açıklama şöyle:

El-Bab’ta her şey kontrol altında. Bundan sonra gerek DEAŞ’a yönelik gerek başka bir şekilde bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir şey olursa, herhangi bir icraat yaparsak bu yeni bir harekattır. Yani Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir, bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak.

71 asker yaşamını yitirdi

‘Fırat Kalkanı’ 24 Ağustos’ta başlatıldı.

Geçen yıldan beri yürütülen operasyonunda şu zamana kadar 71 asker hayatını kaybetti.

Can kayıplarının en çok yaşandığı yer ise Bab oldu