Ana SayfaGüncelBBT’den 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü armağanı: Shakespeare’in ‘Yanlışlıklar Komedyası’ ücretsiz sahnelenecek

BBT’den 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü armağanı: Shakespeare’in ‘Yanlışlıklar Komedyası’ ücretsiz sahnelenecek

HABER MERKEZİ – William Shakespeare’in yazdığı “Yanlışlıklar Komedyası” adlı oyun, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle ücretsiz sahnelenecek.

Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü vesilesiyle William Shakespeare’in yazdığı, Bülent Bozkurt’un çevirdiği, Timothy Supple’ın yönettiği  “Yanlışlıklar Komedyası” adlı oyununu ücretsiz sahneleyecek.

BBT Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesindeki oyun 20.30 ‘da başlayacak.

Oyun hakkında

“Yanlışlıklar Komedyası”, Bülent Bozkurt’un çevirisi ve Royal Shakespeare Company ile Royal National Theatre’da görev yapmış, yönettiği bir çok oyunla bilinen Tim Supple’ın yönetmenliğinde Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda sahneliyor.

“Yanlışlıklar Komedyası”, Shakespeare’in iyi bilinen ama en az sahnelenmiş komedisidir.

Olaylar, Efes’te, sınır komşusu iki ülkenin savaşı sürerken geçer. Çılgın ve şaşkın insanlarla dolu büyülü bir atmosferin egemen olduğu oyunda insanlar, daha önce hiç görmedikleri ikiz kardeşlerine, artık bulmaktan ümitlerini kestikleri eşlerine kavuşur, çoğu ise kendi benliklerinin varlığını dahi bilmedikleri yönlerinin ortaya çıktığını görür.

Oyun, İngiltere Royal Shakespeare Company yönetmenlerinden Tim Supple’ın rejisiyle sahneleniyor.