Ana SayfaDünyaBebekler için topuklu ayakkabı üreten şirkete tepki: Hastalıklı

Bebekler için topuklu ayakkabı üreten şirkete tepki: Hastalıklı

HABER MERKEZİ – ABD’de ebeveynler, 6 aydan küçük bebekler için topuklu ayakkabı üreten şirkete çocukları ‘cinsel obje’ olarak yansıttığını söyleyerek tepki gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Pensilvanya Eyaleti’ndeki Greensburg kentinde bulunan Pee Wee Pumps isimli şirket bebekler için topuklu ayakkabı üretmeye başladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre 6 aydan küçük bebekler için üretilen ve şirketin internet sitesinde tanıtılan ayakkabılara tepkiler geldi.

Firmanın Facebook sayfasında minyatür bir motosiklete oturtulmuş bir bebek fotoğrafının altında “Bu küçük Diva PeeWeePumps ayakkabılarıyla havalı poz veriyor” ifadeleri yer alıyor.

Bebeklerin bu şekilde yansıtılmasını ‘yanlış ve iğrenç’ bulan kullanıcılar bunu ‘hastalıklı’ olarak nitelendirdi.

Ayakkabıları eleştiren aileler de bunların ‘çocukları cinsel obje’ olarak gösterildiğini ifade etti. Markanın internet sitesinde modeller “Cakalı”, “Vahşi Çocuk” ve “Diva” gibi isimlerle tanıtılıyor.

Marka İngiltere’de çocuk giyiminin cinsiyetçi klişelerden arındırılması için kampanya yürüten Let Clothes Be Clothes (Bırakın giysiler giysi olsun) grubunun da sert eleştirilerine hedefi oldu. Grup bebeklerin fotoğraflarını yayınlayarak “Dikkatli olun fotoğraflar şok edici” mesajını paylaştı.