Ana SayfaGüncelBinler İstanbul Newrozu’nda buluştu

Binler İstanbul Newrozu’nda buluştu

HABER MERKEZİ – ‘Mutlaka Kazanacağız’ sloganıyla Kartal’da düzenlenen İstanbul Newrozu’nda binlerce kişi bir araya geldi. Kutlamada konuşan HDP Grup Başkanvelili Filiz Kerestecioğlu, “Dehaklara karşı Demirci Kawa’nın mücadelesinin modern hali bugün sergileniyor. Bugün Dehak’ların tamamına Hayır-Na diyoruz” dedi.

Bakırköy’de 19 Mart günü yapılması yasaklanan İstanbul Newrozu, bugün “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla Kartal Meydanı’nda düzenlendi.

“Kadın direnişi ile özgürlük kazanacak”, “Ülke fermanla mı yönetilir?”, “Güdümlü Meclis mi olur?”, “Bağımlı mahkemeler mi olur?” yazılı olduğu pankartların asıldığı alana üç noktada kurulan arama noktalarından geçerek giren binlerce kişi Newroz’u “Biji Newroz” sloganları ve halaylarla kutladı.

Miting alanına giriş noktasında polisin gençlerin ellerindeki sarı, kırmızı, yeşil bayrakların içeriyi girişine engellemesi nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı.

İstanbul’un birçok noktasından alana gelmek isteyenlerin araçları ise polislerce hiçbir gerekçe gösterilmeden engellendi. Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve Kanarya Mahallesi’nden Kartal’a gitmek isteyen araçların ilçeden çıkmasına izin verilmedi.

HDP, DBP, HDK, EMEP, SODAP, Devrimci Anarşist Faliyet, Alınteri, Mücadele Birliği, SYKP’nin de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve örgüt de bayrakları ve pankartlarıyla Newroz alanına girdi.

KHK ile ihraç edilen çok sayıda akademisyenler de alanda yerini aldı.

Alana kurulan platformlardaki ekranlardan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Haziran seçimleri öncesinde Meclis’te yaptığı ve “Seni başkan yaptırmayacağız” konuşması dinletildi.

Konuşmayı dakikalarca alkışlanırken alandan “Selahattin başkan onurumuzdur”, “Figen başkan onurumuzdur” sloganları yükseldi.

HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş başta olmak üzere tutuklu olan tüm siyasetçilerin selamlandığı etkinlik saygı duruşu ile başladı.

Newroz Tertip Komitesi adına açılış konuşmasını HDP Kartal İlçe Eşbaşkanı Dilber Demir yaptı.

Kutlamada HDP Grup Başkanvelili Filiz Kerestecioğlu da konuştu.

Kerestecioğlu şunları söyledi:

Bu Anayasa’da Taybet Ana var mı? Kürt özgürlük hareketi var mı? Bu anayasa da kadınlar var mı? Dehaklara karşı Demirci Kawa’nın mücadelesinin modern hali bugün sergileniyor. Bugün Dehak’ların tamamına hayır-na diyormuyuz? Diyoruz. Newroz her yerde direniştir. Bizler de o uyanışın adım adım başladığını, baharı engelleyemeyeceklerini biliyoruz. 8 Mart’ta bunu gördük. Tüm dünya kadınları alanlardaydı. Bugün ise Türkiye’nin tüm kentlerinde ayakta halklar. Ahmed Arif’in büstünü yıkabilirler ama şiirlerini hafızamızdan silemezler. Rehin alınan bütün arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Onlar barışı engellemek isteseler de başaramayacaklar 16 Nisan’da ‘Hayır’larla gidecekler. 16 Nisan yeni bir başlangıç olacak.

Kerestecioğlu’nun konuşmasının ardından Newroz kutlaması sanatçı, Veysel Ciwan’ın seslendirdiği ezgilerle devam etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ÖZGÜR GÜNDEM DAVASI | Ahmet Nesin hakkında yakalama kararı
Sonraki Haber
Yüksekdağ ve Demirtaş'tan Newroz mesajı