Ana SayfaÇalışma YaşamıBir ‘Gonuşmadan Geçmeycen’ vakası daha: Fındık üreticisi AKP’li vekil tarafından zorla susturuldu

Bir ‘Gonuşmadan Geçmeycen’ vakası daha: Fındık üreticisi AKP’li vekil tarafından zorla susturuldu

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz hafta, Antalya’da derdini anlatmak isteyen pazar esnafına arkasını dönerek uzaklaşmasına benzer bir vaka da Ordu da yaşandı. Fındık fiyatlarının 10 liranın altına düşmesi nedeniyle yapılan toplantıda, basının önünde üreticilerin sorunlarını anlatmak isteyen Tüm Köy Sen Ordu Temsilcisi Zekayi Sağra, AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu tarafından engellendi.

Ordu’da fındık fiyatının serbest piyasada 9.50 liraya kadar düşmesi Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında değerlendirildi.

Altınordu Ziraat Odası konferans salonunda önceki gün yapılan toplantıya, AKP Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu da katıldı.

AKP’li vekil de fiyatlardan ‘rahatsız’mış

Toplantıda söz alan AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, her zaman fındık üreticilerinin yanında olduklarını savundu, fındık fiyatının 10 liranın altına düşmesinin kendilerini de rahatsız ettiğini dile getirdi.

İnşallah toplantının ardından konuyu Başbakan Yardımcıları Sayın Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli ile de konuşacağız.

AKP Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise FİSKOBİRLİK’in geçmiş dönemde kötü yönetilmesi nedeniyle bugünkü sorunların ortaya çıktığını savundu.

Evrensel’de yer alan habere göre toplantının basına açık bölümde konuşan milletvekillerinden sonra söz alıp kürsüye gelen Tüm Köy Sen Ordu Temsilcisi Zekayi Sağra’nın basın önünde konuşmasına Metin Gündoğdu karşı çıktı.

Gündoğdu, kürsüye gelerek Sağra’yı indirmek istedi. Korumaları da Sağra’ya müdahale etti.

Korumalar, fotoğraf çeken gazetecilerin fotoğraf makinelerini almak istedi.

Sağra konuşmakta ısrar edince toplantıya ara verildi.

Daha sonra gazeteciler salondan çıkarıldı. Sağra ancak gazeteciler salondan çıktıktan sonra konuşabildi.

Köy Sen temsilcisi Sağra: Üretici onlara inanmıyor, artık sussunlar

Toplantıdan sonra yaşadıklarını anlatan Sağra, şunları söyledi:

Bir üretici olarak konuşma yapmam engellenmek istendi. Toplantıya ara verildi. Basın çıktıktan sonra söz hakkımı yine kullandım. Yapılan tartışma havanda su dövmek biçiminde. Aynı kişiler konuşuyor ama üreticilerin sorunları sürekli büyüyor.

Toplantıda bulunan oda temsilcileri ve milletvekilleri sürekli açıklama yapıyorlar. Yine aynı kişiler çıkmış soruna çözüm bulma adına toplantı yapıyor. Bunun inandırıcılığı yok. Fındık üreticilerinin bugünkü yaşadığı sorundan sorumlu olan bu kişiler üreticiyi oyalamaktan vazgeçsinler. Üretici onların açıklamalarına inanmıyor. Artık sussunlar.

Amaç sorun çözmekse yapılması gerekenler çok basit. Öncelikle kimden yana olduklarını söylesinler. Üretici lehine düşünmedikten sonra yaşama geçen uygulamalar fındığa ve üreticiye zarar veriyor. Neymiş efendim, lisanslı depo tek çare imiş. Lisanlı depo zurnanın son deliğidir. Var mısınız kooperatifleri ve üreticiyi zor duruma sokan 4572 sayılı birlikleri işlevsizleştiren ve devlet desteğini ortadan kaldıran Yasa’yı değiştirmeye? Serbest piyasa olduğu sürece üretici zarar eder. Tekelleşmenin önüne geçmek için bu yasanın kaldırılması ya da değiştirilmesi gerekir. Konuşmadan başka iş yapmayanlar yarın tekellerin sözleşmeli tarım dayatmaları karşısında da aynı ortaoyunu devam ettirecekler ama üreticiler ve örgütü Tüm Köy Sen olarak susmayacağız.

Çavuşoğlu da esnafa sırt çevirmişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz hafta, Antalya’da derdini anlatmak isteyen pazar esnafına arkasını dönerek uzaklaşmıştı.

İlgili habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

  Çiftçiden Çavuşoğlu'na: 'Konuşmadan geçmeycen, sen bize cevap vericen'