Ana SayfaGüncelBozdağ’dan ‘referandum’ yorumu: Erdoğan olmazsa Türkiye’de siyasi istikrar falan kalmaz

Bozdağ’dan ‘referandum’ yorumu: Erdoğan olmazsa Türkiye’de siyasi istikrar falan kalmaz

HABER MERKEZİ – 16 Nisan’daki ‘başkanlık’ referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Tayyip beyi Türkiye’nin siyasetinden çektiğinizde siyasi istikrar falan Türkiye’de kalmaz” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’daki referandum toplantısının iptal edilmesiyle ilgili konuştu, Türkiye’nin zayıf olmasını isteyen ‘iç ve dış güçler’ olduğunu savundu.

Devamla referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Bozdağ, ‘başkanlığa’ ilişkin açıklamalarda bulundu, AKP’nin neden sistem değişikliği istediğini anlattı.

Bozdağ konuya dair konuşmasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyasette olmadığı takdirde Türkiye’de ‘siyasi iktidarın kalmayacağını’ öne sürdü.

Bakan Bozdağ’ın değerlendirmesi şu şekilde:

Tayyip Erdoğan, AK Parti geçici, fani. Millet ’Hayır’ dediğinde bitecek, millet siyaseten başka bir noktaya getirdiğinde başka bir şey olacak. Ya da emr-i hak vaki olduğunda gidilecek. Onun için diyorlar ki ‘Tayyip Erdoğan, şuanda görevinin başında, bir dönem daha millet seçerse bir dönemi var. Ama ondan sonra Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye gelecek.’

Tayyip beyi Türkiye’nin siyasetinden çektiğinizde siyasi istikrar falan Türkiye’de kalmaz. Çünkü bizim mevcut parlamenter sistem doğrudan siyasi istikrar ve güçlü iktidar doğurmuyor.

Atatürk ile bir istikrar var, güçlü iktidar var. Menderes ile istikrar, güçlü iktidar var. Turgut Özal ile istikrar var, güçlü iktidar var. Tayyip Erdoğan ile istikrar, güçlü iktidar var. Buna baktığımızda mevcut sistem siyasi istikrarı ancak güçlü liderler sayesinde kurabiliyor.