Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: Adımlarımız olacak, özrü yazılı bir şekilde bekliyoruz

Çavuşoğlu: Adımlarımız olacak, özrü yazılı bir şekilde bekliyoruz

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin Türkiye’ye giremeyeceğini söyledi ve “Özürü yazılı bir şekilde bekliyoruz. Bugün de yarın da adımlarımız olacak” dedi.

Referandum etkinliğine katılacağı Hollanda’ya uçuş izni iptal edilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa’da konuştu.

Tatilde olan Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin Türkiye’ye giremeyeceğini söylen Çavuşoğlu, Hollanda’ya karşı atılacak adımları planladıklarını söyledi.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

Olanlar kabul edilemez. Avrupa’dan tepki bekliyoruz. Nazi zamanlarında bile böyle bir şey görmedik. Bu, büyük bir utanç.

Hollanda, kadın bir bakanımızın önce yolunu kesti, konsolosluğa girerken bloke etti. Konsolosluk Türk topraklarıdır. Bakan ve maslahatgüzahar içeriye alınmadı, konsolosumuz dışarıya çıkamadı. Barışçıl gösteri yapanların üzerine köpekleri saldılar. Köpekleri ısırttılar.

Biz Türk vatandaşlarımızı Hollanda’ya rehin mi verdik? Türkiye’yle bağlarını koparmaya çalışıyorlar. Bunun bir karşılığı olacak. Karşılığını verdik, veriyoruz. Özür yetmez karşılığı olacak. Atacağımız adımlar var, onları planlıyoruz. Hollanda özür dilemediği müddetçe adımlarımız devam edecek.

Sorun sizdeki seçim ise ‘seçimden sonrası gelelim’ dedik. ‘Seçim sonrası da garanti veremeyiz. Seçim sonrası gelmenize karşıyız’ dediler. Avrupa bir uçuruma doğru gidiyor. Maslahatgüzaharımızı hücreye attılar.

AİHM’de dahil, uluslararası hukukta mücadalemizi sürdüreceğiz. Avrupa, faşizan uygulamaya tepki gösterecek mi onu bekliyoruz. Özürü yazılı bir şekilde bekliyoruz. Bugün de yarın da adımlarımız olacak.

Avrupa’daki Türklere vatandaşlarımıza şu mesajları verdik; Yaşadığınız ülkeye uyum sağlayın. Katkı sağlayın. Haklarınızdan faydalanın. İki ülke arasındaki dostluğun güçlenmesi için hareket edin. Güçlü Türkiye var, sizi yalnız bırakmayacak.

  Hollanda ile Türkiye arasında diplomatik kriz