Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu’ndan Halkbank yöneticisinin ABD’de gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

Çavuşoğlu’ndan Halkbank yöneticisinin ABD’de gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

HABER MERKEZİ – Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de gözaltına alınmasını değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Başkonsolosumuz ve büyükelçiliğimiz yakından takip ediyor; ama bu süreçte Başkonsolosluğumuzun kendi vatandaşımız ve üst düzey bir banka yöneticimizin içinde bulunduğu durum konusunda, bilgi alma konusunda sıkıntısı da oldu. Erişim konusunda da sıkıntı da yaşandı. Sadece açıklamayla yetindiler.

Mahkeme, herhangi bir karar almadı. 10 Nisan’a ertelendi. Mahkemede, 10 Nisan’da duruşma olacak. Biz de çok yakından takip ediyoruz. Öyle görünüyor ki görevden alınan, FETÖ’ye de yakın olan Bharara’nın hazırladığı iddianameden yola çıkan, önceden hazır olduğu görünüyor.

Ne oldu?

Halkbank’ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, dün gece ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Bloomberg, Atilla’nın İran’a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan ve ABD’de 75 yıl hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirdi.

22 Mart 2016’dan beri tutuklu olan İran asıllı iş insanı Rıza Sarraf, hem Türkiye’de hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nde yönettiği şirketler ağıyla İran yaptırımlarının etrafından dolaşmakla suçlanıyor.