Ana SayfaDünyaÇavuşoğlu’nun Zürih’teki referandum etkinliğine de iptal

Çavuşoğlu’nun Zürih’teki referandum etkinliğine de iptal

 

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun İsviçre’de planlanan referandum etkinliği, konuşmanın yapılacağı otelin aldığı karar üzerine iptal edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yurt dışında yapacağı etkinliklerin iptallerine bir yenisi de İsviçre’den geldi.

Çavuşoğlu’nun pazar günü İsviçre’nin Zürih kantonunda katılacağı referandum etkinliğinin iptal edildiği bildirildi. Etkinliğin, Zürih Havalimanı yakınlarındaki Hilton Oteli’nin aldığı karar nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

DW Türkçe’nin haberine göre Zürih Hilton Oteli Konferans ve Etkinlik Müdürü Aleksey Lintchuk, yaptığı açıklamada Çavuşoğlu’nun katılacağı etkinliğin iptal edildiğini söyledi. Lintchuk, kararın otel tarafından alındığını belirterek, “katılımcıların ve otel çalışanlarının güvenliklerinin sağlanamayacağını” gerekçe gösterdi.

Zürih kantonunun güvenlik direktörü Urs Grob, Türk hükümet yetkililerinin ziyaretlerinin Almanya’da yol açtığı yoğun tartışmalara dikkat çekerek, Çavuşoğlu’nun İsviçre ziyaretinin yoğun protesto gösterilerine yol açabileceği ve çok sayıda polisin görevli olması durumunda dahi etkinliğin “sakin ve krize yol açmadan tamamlanabileceğinin” garantisi olmadığını ilettiklerini açıklamıştı.

Ne olmuştu?

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasıyla başlayan gerginlik, Türkiyeli bakanların ülkedeki ‘referandum’ toplantılarının iptal edilmesiyle krize dönüşmüştü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Almanya’daki Türklere yönelik düzenleyeceği referandum mitingleri art arda iptal edilmişti.

Ancak Alman hükümeti, Bakan Bozdağ’ın toplantısının iptal edilmesinde bir payının bulunmadığını, kararın yerel yönetim tarafından alındığını duyurmuştu. Hatta Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, mevkidaşı Bekir Bozdağ’a hitaben Almanya’daki Türklerle toplantısının iptal edilmesinin ardından bir mektup yazmıştı.

Köln’de katılması planlanan referandum etkinliği iki kez iptal edilen Bakan Zeybekçi de daha sonra özel bir mülkiyet olan Köln kent merkezinde bir otelin toplantı salonunda referandum etkinliğini yapabilmişti.

Karşılıklı ithamlarla büyüyen kriz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’yı ‘Nazi’ uygulamaları ile suçlaması ve Almanya’nın bu suçlamalara “Bu tür benzetmeler sadece Nazilerin insanlığa karşı işlediği suçları önemsizleştirmeye yarar” yanıtı vermesiyle derinleşmiş durumda.

  Çavuşoğlu: Kimse engel olamaz, ben bugün Hamburg'a gidiyorum
  Almanya Dışişleri Bakanı ve Çavuşoğlu görüştü: ‘Nazi benzetmesiyle sınır aşılmıştır’

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MHP’nin muhalif isimleri Halaçoğlu ve Özdağ’a ikinci saldırı girişimi
Sonraki Haber
DSG Sözcüsü Silo: Rakka operasyonunda Türkiye’nin rolü olmamalı