Ana SayfaÇalışma YaşamıCHP’li belediye 8 Mart arifesinde 3 kadını işsiz bıraktı: Gerekçesi ‘ahlaka aykırılık’

CHP’li belediye 8 Mart arifesinde 3 kadını işsiz bıraktı: Gerekçesi ‘ahlaka aykırılık’

HABER MERKEZİ – CHP’li Ataşehir Belediyesi, Basın ve Halkla İlişkiler bölümünde çalışan 3 kadın çalışanı 8 Mart arifesinde işten çıkarttı. İşten çıkartılan kadınlardan Suzan Demir’e önce “iş gereklerini yerine getirmeme” uyarısı yapan belediye, işten çıkartma gerekçesinde ise Demir’in tazminat hakkından yararlanmaması için “ahlak ve iyi niyet hallerine aykırılık” maddesini gösterdi. Gazete Karınca’ya konuşan Demir, “8 Mart öncesi kadın işçileri Türkan Şoray’la buluşturup reklamını yapan belediye nasıl olur da kendi üç kadın işçisine bu kadar kötü bir muamele yapar” dedi.


Haber: CANDAN YILDIZ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediyesi, 8 Mart arifesinde üç kadını işsiz bıraktı.

Belediye, Basın ve Halkla İlişkiler bölümünde çalışan Suzan Demir, Burcu Özdemir, Yağmur Çinçin’in işine son verdi.

İşten çıkartılan kadınlardan aynı zamanda gazeteci olan Suzan Demir işten atıldığını 1 Mart’ta sözlü olarak öğrendi. Ancak işveren (Ataşehir Belediyesi) süreci hukuka uygun işletmek için Demir’e iki kez ihtarname gönderdi. Ancak her iki ihtarnamenin gerekçesi de farklıydı.

İlk ihtarnamede Demir’e  “iş gereklerini yerine getirmeme” uyarısı yapılırken, ikinci ihtarnamede “ahlaka aykırılık” gerekçesi sunuldu.

Demir, 7 Mart’ta belediyeye tazminatsız işten atma hakkı tanıyan “ahlak ve iyi niyet hallerine aykırılık” maddesinden işten atıldı. Bu nedenle kadın işçi Suzan Demir işsizlik sigortasına da başvuramayacak.

Gazete Karınca’ya konuşan Suzan Demir, çalışma süresi boyunca herhangi bir uyarı almadıklarını, birim müdürünün sürekli olarak “sizi park bahçelere sürerim” tehdidine maruz kaldıklarını söyledi.

Haklarının gasp edildiğini belirten Demir “8 Mart öncesi kadın işçileri Türkan Şoray’la buluşturup  reklamını yapan belediye nasıl olur da kendi üç kadın işçisine bu kadar kötü bir muamele yapar?” diye soruyor.

Erkek egemen sistemin kadın cinayetlerine varan “ahlak” gerekçesinin belediye tarafından da kullanılması dikkati çekerken, işten atılan üç kadın konuyu kadın örgütlerinin gündemine de taşıyacak.