Ana SayfaGüncelCHP’li Sağlar: HDP’li vekiller barış ve özgürlük istedikleri için tutuklandı

CHP’li Sağlar: HDP’li vekiller barış ve özgürlük istedikleri için tutuklandı

HABER MERKEZİ – Adana’da katıldığı panelde konuşan CHP Milletvekili Fikri Sağlar, referandum için ‘Hayır’ çağrısı yaptı, tutuklu vekillerin durumuna değinerek de “HDP’li vekiller barış ve özgürlük istedikleri için tutuklandı” dedi.

Adana’da  “Medya ve İfade Özgürlüğü” konulu panelde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 16 Nisan’daki referandum ve tutuklu vekillerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlar, referandumda “Evet” çıkması halinde ‘demokrasiden çıkılıp tek adamın sultasına girileceğini’ söyledi.

“Evet” çıkması durumunda yasama, yürütme ve yargının ‘tek adama’ bırakılacağını da dile getiren Sağlar, “Herkesi diktatörlüğe ve tek adam rejimine ‘Hayır’ demeye çağırıyorum” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenler ile iktidar aynı anlayışa sahip sadece bir kahramanlık yaratmaya çalışıyor. Bugün darbe başarılı olsaydı aynı anayasa değişikliğini halkın önüne aynı yöntemle getireceklerdi.

Türkiye’nin birçok yerinde büyük bir ‘Hayır’ var. AKP’ye oy verenler de KHK mağduriyetlerini kabul etmiyor. Halk kendiliğinden ülkesine sahip çıkıyor. Bizler insan olarak yaşamak istiyoruz.

Tutuklu vekillerle ilgili de açıklamalarda bulunan Sağlar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ettiğini ifade ederek, HDP’li vekillerin barış ve özgürlük istedikleri için tutuklandığını söyledi.