Ana SayfaGüncelCHP’li Sertel’den TRT’de torpil iddiası: Sınavda birinci olanlar işe alınmadı

CHP’li Sertel’den TRT’de torpil iddiası: Sınavda birinci olanlar işe alınmadı

HABER MERKEZİ – CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’nin personel alımı için açtığı sınavda birinci olanların hiçbirinin atanmadığını belirtti. Sertel, personel alımındaki torpil iddialarını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’nin personel alımında torpil yaptığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Sertel, TRT’nin 380 kişilik kadro için 8 ayrı branşta açtığı yazılı sınavda birinci olanların hiçbirinin atanmadığını, 380 kişi alınacağı belirtilmesine rağmen 251 kişinin alınmasının, yazılı sınavı geçerek mülakata giren 2 bin kişinin büyük tepkisini çektiğini ifade etti.

‘Uğur Temir’ adındaki kişinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a gönderdiği e-maille kuzeninin TRT’de işe başlaması konusunda yardım istediğini öne sürdü.

“Birinciler kuruma yerleşemedi”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, şöyle konuştu:

Uğur Temir isimli kişi Ekim 2015 tarihinde, ‘üstad’ diye hitap ettiği Bakan Berat Albayrak’a gönderdiği e-mailde TRT sınav başvuruları için kuzeninin özgeçmişini gönderdiğini belirtiyor ve ilgilenmesini rica ediyor. Aynı gün saat 19.50’de Temir’in e-postasına cevap veren Berat Albayrak, ‘Tamam hocam, Haber ederim ben’ diyerek bu kişi ile tanıştığını ve iş yaptığını kabul ediyor.

TRT’nin 1.5 yıl süren yazılı ve mülakat sınavlarının ardından yüzlerce kişi açıkta kalırken, sınav birincileri dahi kuruma yerleşememişken, 19887 aday numarası ve Bakan Berat Albayrak referansı ile sınava başvuran Yasin Güven Öztürk, Yapım Yayın Elemanı olarak TRT’de çalışmaya hak kazanıyor. TRT’de işlerin ve alımların liyakatla değil de torpille yürüdüğünün göstergelerinden biridir bu. Bu sınav iptal edilmeli, hakları gaspedilen yüzlerce gencin mağduriyetleri giderilmelidir.




Önceki Haber
Harun Ercan: 'Pasif özsavunma hali' var, Kürtler öfkesini 'Hayır' ile dillendirecek
Sonraki Haber
Atilla Taş: Kendimi Kafka'nın Dava adlı romanında gibi hissediyorum