Ana SayfaGüncelCHP’li Tanrıkulu’ndan Kurkut cinayetinde polislerin serbest bırakılmasına tepki

CHP’li Tanrıkulu’ndan Kurkut cinayetinde polislerin serbest bırakılmasına tepki

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kemal Kurkut cinayeti soruşturması kapsamında ifadeleri alınan 2 polisin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı Newroz Parkı’na gelmek isterken üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polisin açtığı ateşle vurularak öldürülen İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut’un polislerce öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan 2 polisten biri savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğeri ise “Olası kasıtla adam öldürme” suçundan tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, polislerin serbest bırakılmasını dihaber’e değerlendirdi.

“Kemal Kurkut’un öldürülmesi açıkça orantısız güç kullanımı sonucu yasadışı infazdır” diyen Tanrıkulu, Kurkut’un ölüm biçimi için ise “Kasten veya olası kasıtla adam öldürme suçudur” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Delillerin bizzat karartıldığının anlaşıldığı bu ortamda, şüpheli polislerin serbest bırakılması, şüpheli polisler hakkında tutuklama tedbirine başvurulmaması kamuoyu vicdanında bu yarayı derinleştirmiştir. İki polis memurunun görevden uzaklaştırılmaları kuşkusuz olumludur; ancak cezasızlık insan hakları ihlallerinde hükümetin uyguladığı bir siyasi tercihe dönüşmüştür. İnsan hakları ihlalleri ile suçlanan görevlilere kamu otoritelerinin koruması ve yargının hoşgörüsü devam ettiğinin de açık bir göstergesi olmuştur. Aynı hoşgörünün yüzde 1’ini, binde 1’ini ifade özgürlüğü ile ilgili eleştirilere göstermeyen yargının, yaşam hakkı ihlallerinde bu hoşgörüsü maalesef yeni değildir.


  Kemal Kurkut'u öldüren polis serbest bırakıldı
  Kemal Kurkut cinayeti ile ilgili yayın yasağı
  Tanık anlatımları ve detaylarıyla Kemal Kurkut cinayeti
  ‘Bir halayı bile çok gördüler’: Kemal’den geriye duvarındaki şiirler, kitapları ve gitarı kaldı
  Newroz ve Kemal Kurkut: Bir sevincin boğazımızda kalan pişmanlığındayız
  Kurşun - AKIN OLGUN

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kemal Kurkut cinayeti ile ilgili yayın yasağı
Sonraki Haber
Sokağın adı ‘Barış-Aşiti’ olunca soruşturmalık oldu