Ana SayfaDünyaDer Spiegel: Gazeteci Ahmet Şık’ın absürt davası

Der Spiegel: Gazeteci Ahmet Şık’ın absürt davası

HABER MERKEZİ – Der Sipegel dergisi, Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık’ın örgüt propagandası iddiasıyla yargılandığı davayı “Gazeteci Ahmet Şık’ın absürt davası” başlığıyla haber yaptı.

Cumhuriyet gazetesinin tutuklu muhabiri Ahmet Şık hakkında yürütülen soruşturma Almanya’da yayımlanan Der Sipegel dergisine haber oldu.

Ahmet Şık’ın bir dönem Gülen cemaatinin faaliyetlerini ifşa ettiği için yargılandığını hatırlatan dergi şimdi ise Şık’ın bu Gülen cemaati ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yargılandığına dikkat çekti.

“Gazeteci Ahmet Şık’ın absürt davası” başlığıyla yayımlanan haberde şu ifadelere yer verildi:

Türkiyeli araştırmacı gazeteci Ahmet Şık bir zamanlar karanlık Gülen tarikatının faaliyetlerini ifşa etmişti. Şimdi, bu hareketi üyesi olduğu iddiasıyla yargılanıyor. Bu dava, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminde Türkiye yargısının ne kadar değişken olduğunu ortaya koyuyor.

Şık’ın ‘İmam’ın Ordusu’ isimli kitabının Gülen cemaati soruşturmasında kanıt olarak kullanıldığına dikkat çekilen haberde, “Fakat hükümet buna rağmen onu Gülen destekçisi olmakla suçluyor” denildi.

Şık’ın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ndeki koşullara da dikkat çekilen haberde, Şık’ın cezaevi kütüphanesi dışındaki kitapları okumasına, birinci derece yakınları ve avukatı dışında kimseyle görüşmesine izin verilmediği belirtildi.

Ahmet Şık 

Gazeteci Ahmet Şık Oda TV davası nedeniyle 6 Mart 2011’de tutuklanmış, 12 Mart 2012’de tahliye edilmişti.

Şık, yaptığı haberler ve attığı tweetler gerekçe gösterilerek 30 Aralık 2016’da bir kez daha tutuklandı ve halen Silivri Cezaevi’nde tutuluyor.

16 Kasım 2011’de Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” adını vermeyi planladığı, üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ve devlet içinde Fethullah Gülen örgütlenmesini konu alan kitabı “000 Kitap – Dokunan Yanar” adıyla yayınlandı ve İstanbul Kitap Fuarı’nda okurla buluştu.

  Ahmet Şık: Silivri'nin bizden sonraki konukları bu dönemin tetikçileri olacak