Ana SayfaGüncelDilek Doğan’ı vuran polise 6 yıl 3 ay hapis cezası

Dilek Doğan’ı vuran polise 6 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Dilek Doğan davasında, sanık polis altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Sarıyer’deki Küçük Armutlu’da evine yapılan polis baskınında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşması İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanık polis Yüksel Moğoltay’a “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten” 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Duruşma basına kapalı gerçekleşirken, duruşmada anne Doğan polis Moğoltay’a “Sen benim yavrumu öldürdün. Onu nasıl büyüttüğümü ben bilirim” diye seslendi.

Mahkeme başkanının anne Doğan’ın sözlerini ‘taciz’ olarak değerlendirmesi üzerine, Doğan salondan çıkarıldı.

Aileyi suçladı

Tutuksuz yargılanan sanık polis ise savunmasında “Ben kimseyi öldürmedim, kimseye bilerek silah doğrultmadım bu nedenle vicdanen rahatım. Devletimin bana verdiği görevi yerine getirdim. Kimseye ateş etmedim. Olaya sebep olan Doğan ailesidir” diyerek aileyi suçladı.

Sanık polis kendini şöyle savundu:

(Dilek Doğan’ın) ağabeyi arama ekiplerine doğru hareket etti, silahın namlusundan ve dipçikten tutarak şahısları salona itmeye çalışırken silah patladı. Ben yapmadığımı söyledim. Aile sakinleşmedi. Sakinleşirlerse yaralıyı hastaneye götürebileceğimizi söyledim, sakinleşmediler. İlle de birini vuracaksam bana mukavemet gösteren şahsı vururdum.

Polis Moğoltay ayrıca “olay günü OHAL bölgesinden geldiğini, çok yorgun olduğunu, bir an önce aramayı bitirip dinlenmek istediğini” de sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Dilek Doğan, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Küçük Armutlu mahallesinde 18 Ekim 2015’te Pazar günü sabaha karşı 04:30’da evine yapılan polis baskını sırasında polis kurşunuyla göğsünden vuruldu.

Akciğerinden yaralanan Doğan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alındı. 25 Ekim 2015’te hayatını kaybetti.

Olayla ilgili iddianame 12 Aralık 2015’te kabul edildi.

Polis Moğoltay, Türk Ceza Kanunu’nun 83. Maddesindeki “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesinden” İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz olarak yargılanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Savaş ve Barış'ı isteyen Ahmet Şık'a 1225 sayfalık kitap 200 sayfa olarak geldi
Sonraki Haber
Nusaybin'de Newroz'un startı ev ev, dükkan dükkan gezilerek verildi: 'Mutlaka kazanacağız'