Ana SayfaGüncelDiyadin’de öldürülen çocuklar için polisin soruşturulmasına izin yok

Diyadin’de öldürülen çocuklar için polisin soruşturulmasına izin yok

HABER MERKEZİ – Diyadin’de özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu yaşamlarını yitiren 15 yaşındaki Muhammed Aydemir ve 16 yaşındaki Orhan Aslan’ın ölümüyle ilgili olarak haklarında soruşturma istenen polisler için soruşturma izni verilmedi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 2015 yılında çalıştıkları fırının önünde özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu yaşamlarını yitiren 15 yaşındaki Muhammed Aydemir ve 16 yaşındaki Orhan Aslan’ın ölümüyle ilgili haklarında soruşturma istenen polisler için Ağrı Valiliği’nden izin çıkmadı.

12 Ağustos’ta Ağrı’nın Diyadin ilçesinde fırında çalışan Orhan Aslan ve Muhammed Aydemir ile kimliği öğrenilemeyen bir kişi vurularak öldürülmüştü.

Görgü tanıklarına göre Aslan ve Aydemir, çalıştıkları fırının karşısında bulunan depodan odun almak için gittikleri sırada özel timler tarafından vuruldu.

Ağrı Valiliği olayın ardından yaptığı açıklamada, Diyadin İlçe Jandarma Karakolu’na 12 Ağustos 2015’te düzenlenen saldırıyı takiben yapılan operasyonda, öldürülenlerin “örgüt üyesi” olduğunu ileri sürmüştü.

Operasyona katılan Özel Harekât Polisleri ise ifadelerinde ‘kendilerine silah doğrultulması üzerine’ çocukları vurduklarını iddia etmişlerdi.

Agos gazetesinin haberine göre Valilik, polislerin soruşturulması için Diyadin Savcılığı tarafından yapılan izin başvurusunu da reddetti.

Aydemir ailesinin avukatı Adnan Arslan ise soruşturmanın devam etmesi için Erzurum Bölge İdare Mahkemesine yaptıkları itiraz başvurusunun sonucunu beklediklerini aktardı.

Mahkeme, itiraz başvurusu sonuçlanana kadar Savcılığın dosyası üzerinden karar verecek.

Süreç neden yavaşlatılıyor?

Dosyaya ilişkin bilgi aktaran avukat Arslan, şu soruyu soruyor:

Valilik bize gerekçeli kararını göndermedi. Savcılığa sorduğumuzda, Orhan ve Muhammed’in ‘örgüt üyesi’ oldukları gerekçesiyle soruşturmaya izin verilmediğini öğrendik. Bunun aksini ispatlayan dosyada birçok delil varken, kusuru olanlar üstlenmek istemediği için mi süreci yavaşlatıyor?

Previous post
Bahçeli, 'Türk ruhu' adına Erdoğan'ın yanında: Ben de kendisiyle Avrupa'ya gelirim
Next post
'MİT mensupları Şengal saldırısına katıldı mı?'