Ana SayfaDünyaDoğum izni konusunu ‘erkek erkeğe’ tartıştılar

Doğum izni konusunu ‘erkek erkeğe’ tartıştılar

HABER MERKEZİ – ABD’de ‘Obamacare’ olarak bilinen ve doğum izni konusunun da konuşulduğu sağlık yasasının alternatifinin tartışıldığı toplantıda masada oturanların tamamı erkeklerden oluştu. Sosyal medyada yayımlanan toplantıya ait fotoğraf tepkilere neden oldu.

ABD’de ‘Obamacare’ olarak bilinen ve doğum izni konusunun da konuşulduğu sağlık yasasının alternatifinin tartışıldığı toplantıda tek bir kadının olmaması tepki topladı.

Sputnik’in haberine göre Cumhuriyetçi Parti üyeleri ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in toplantısına ilişkin fotoğraf, Pence’in sosyal medya hesabından paylaşıldı. Mike Pence Twitter’da fotoğrafı, “Başkanla birlikte Özgürlük Yönetim Kurulu ile görüşmekten memnunuz. #YasayıGeçirin” mesajıyla paylaşmıştı.

​Fotoğrafta dikkat çeken ayrıntı, doğum izni gibi konuların da konuşulduğu bu toplantıya katılanlar arasında tek bir kadın bile olmamasıydı.

​Fotoğrafa sosyal medyada kadınların tepkisi gecikmedi. Tepkiler üzerine  ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya danışmanı Dan Scavino, eleştirilere yanıt olarak hem Trump’ın hem de yardımcısı Pence’in “kadın dostu” fotoğraflarını paylaştı.

Daha önce de Trump’ın kürtaja erişimin kısıtlanması dahil başlıca başkanlık kararnamelerini imzalarken tamamı verdiği pozlar tartışma konusu olmuştu. Trump ve 7 erkek danışmanından oluşan o fotoğrafa İsveç Başbakan Yardımcısı Isabella Lovin’den yanıt gelmişti. Lovin, iklim değişikliğiyle mücadele için yeni bir kanun tasarısına imza atarken kadın bakanlarla verdiği pozla göndermede bulunmuştu.

  İsveç'in 'feminist hükümet'inden Trump'ın 'erkek' kabinesine fotoğraflı gönderme