Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Hayır’ çadırına girdi, kameralar ‘kapattırıldı’: ‘Genel başkanınız da siz de yalancısınız’

Erdoğan ‘Hayır’ çadırına girdi, kameralar ‘kapattırıldı’: ‘Genel başkanınız da siz de yalancısınız’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin ‘Hayır’ çadırını ziyaret etti. Çadırda CHP’lilerin çekim yapması Erdoğan’ın korumaları tarafından engellenirken, Erdoğan’ın CHP’lilerle partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kast ederek “Genel Başkanınız yalancı” dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun ziyareti öncesi havalimanına gittiği sırada Sarıyer Hacıosman’da yol kenarında bulunan “Evet” çadırını ziyaret etti.

“Evet” çadırında çalışma yapan partililerle sohbet edip fotoğraf çektiren Erdoğan, daha sonra yan taraftaki CHP’nin ‘Hayır’ çadırına geçti.

Çadırın girişinde ellerinde “Hayır” broşürleri bulunanlarla konuşan Erdoğan’a çadırdaki kadınlardan birinin “Hepimizin Cumhurbaşkanı olabilmeniz için ‘Hayır'” dediği duyuldu.

“Hayır” çalışması yapan başka bir kişi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a su ikram edip içeriye davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da içeri girip yaklaşık 15 dakika “Hayır” çalışması yapanlarla konuştu.

Cumhuriyet’in geçtiği habere göre basın mensuplarının uzaktan görüntüleyebildiği sohbette Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadırın içerisinde bulunanlarla tartıştı.

Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kast ederek “Genel Başkanınız yalancı” dediği belirtildi.

Bunun üzerine daha önce CHP Kadın Kolları’nda görevli bir kadının da “Genel Başkanımız burada yok. Ona hakaret ediyorsunuz.” diye itiraz ettiği ve konuşmaları çeken Sarıyer Belediyesi kamerasına da Erdoğan’ın korumalarının “Kapatın kapatın” diyerek müdahale ettiği belirtildi.

Habere göre CHP Kadın Kolları’nda görevli kadının “Burada kadınlara da hakaret ediyorsunuz” itirazına Erdoğan, “Genel Başkanınız da yalancı, siz de yalancısınız” diyerek sinirli bir şekilde cevap verdiği kaydedildi.

Erdoğan daha sonra çadırdan ayrılarak Atatürk Havalimanı’na geçti.

Samsun’da ‘çadır ziyareti’ni anlattı

Erdoğan olayın ardından Samsun’da yaptığı konuşmada da ‘Hayır’ çadırı ziyaretine değinerek şunları söyledi:

‘Hayır’ çadırındakilere ‘Niçin hayır diyorsunuz’ diye sordum. Dediler ki; biz, çağdaş bir Türkiye istiyoruz. Yani şu anda çağdaş bir Türkiye yok. ‘Neyimiz eksik’ dedim. Köprülerimiz, hızlı tren, okullar. Bunlar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı?

Maalesef, bakıyorsunuz, söylediği lafa bakın “Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne niye bu adı koydunuz?” Dedim ki; çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han’ın padişah olduğu zaman Osmanlı’nın toprağı neydi biliyor musunuz? 18 milyon metre kare. Böyle bir devlet-i ali Osmani’nin başında olan sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli olabilir. Olaya bakış ne? Mezhepçilik.

Hemen arkadan biri geldi “Siz Aleviler ile Sünnileri ayırıyorsunuz”. Biz kimseyi ayırmadık. Böyle bir ayrım varsa Kılıçdaroğlu’nun kendisi Alevi. Hem de bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim. Ama o lanetleyemedi. Lanetlerse çünkü bir yerlere dokunacak.