Ana SayfaGüncelErdoğan, Merkel ve Wilders için kararını açıkladı: Sakın ha bu ikiliye oy vermeyin

Erdoğan, Merkel ve Wilders için kararını açıkladı: Sakın ha bu ikiliye oy vermeyin

HABER MERKEZİ – Hollanda’yla yaşanan krize ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda ve Almanya’da yapılacak seçimlerde “Sakın ha bu ikiliye oy vermeyin” sözleriyle Merkel ve Wilders’e oy verilmemesi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen Tıp Bayramı töreninde konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde AKP’lilerin Avrupa ülkelerinde referandum kampanyası için yapmak istedikleri etkinliklerin iptal edilmesi ile başlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’dan sınır dışı edilmesi ile devam eden kriz vardı.

Hollanda hakkında “Hollandalıları Srebrenitza (Bosna-Hersek savaşı) katliamından tanırız. Onların karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak’ı orada katlettiklerinden tanırız” ifadelerini kullanan Erdoğan, Hollanda ve Almanya’da yapılacak seçimlerde “Sakın ha bu ikiliye oy vermeyin” sözleriyle iki ülkede yaşayanlara  Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hollanda’da aşırı sağcı parti milletvekili Geert Wilders’e oy verilmemesi çağrısında bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Savaşın bile bir ahlakı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Hollandalı gibi olursa açar onu söyleyeyim. Hollandalıları Srebrenitza katliamından tanırız. Onların karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak’ı orada katlettiklerinden tanırız.

Hollanda ve Almanya dayanamıyor. Türkiye dev şehir hastaneleri kuruyor hee olmaz. Olacak, olacak; daha neler olacak. Birinci köprü yapıldı ‘hayır’ dediler, ikinci köprü ‘hayır’ dediler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı ‘hayır’ dediler, Marmaray ‘hayır’ dediler. Marmaray’dan üç yılda geçen yolcu sayısı 200 milyon ya… Devamlı vatandaşımız gidiyor, geliyor. Avrasya Tüneli’ne ‘hayır’ dediler. Şimdi 18 Mart Çanakkale Köprüsü yapılıyor, ona da ‘hayır’ derler. Onlara rağmen biz ‘evet’ dedik ve yolu açtık, gidiyoruz.

Bazı Avrupa ülkeleri faşist partilerin oyuncağı haline dönüşmüştür. Mülteciler üzerinden yürütülen tartışmaların, orta ve uzun vadede en büyük zararı yine Avrupa ülkelerine vereceğini söyledik. Avrupa ülkelerini meydanı faşistlere bırakmamaları gerektiğini söyledim. İşte cumartesi gecesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza sergilenen saygısızlık sadece Türkiye’ye değil, uluslararası diplomasiye yapılmıştır.

Çıkmış Almanya’nın Şansolyesi “Hollanda’nın yanındayım” diyor. Senin ondan farkın olmadığını zaten biliyoruz. Başka şey de beklemiyoruz zaten… O da atlarıyla itleriyle saldırıyor, sen de saldırıyorsun. Farkınız yok. Saldırıyorsunuz.

Mesele ne; yarın orada seçim varmış. Ben de buradan şimdi Hollanda ve Almanya’ya sesleniyorum. Türkiye’ye düşmanlık güdenlere, oralardaki tüm yabancılara, Müslüman kardeşlerime, Türklere diyorum ki; gelin oylarınızı verirken sakın ha bu ikiliye oy vermeyin.

AB, kendisiyle işbirliği yapmak isteyenler için hukukun, insan haklarının sembolu olmaktan çıkmıştır. Avrupa haydut devletlerin insafına terk edilemeyecek kadar önemli bir kıtadır.




Önceki Haber
'Gökkuşağının altında direnen üniversiteliler buluşuyor'
Sonraki Haber
36. İstanbul Film Festivali'nin programı açıklandı