Ana SayfaDünyaErdoğan ve Putin görüştü

Erdoğan ve Putin görüştü

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’le Rusya’da bir araya geldi.

Rusya’ya günü birlik ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Kremlin’de bir araya geldi.

Erdoğan’ın heyetinde Erdoğan’ın Moskova heyetinde, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da yer aldı.

1 saat 15 dakika süren görüşme öncesi Erdoğan ve Putin basına açıklamalarda bulundu.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Erdoğan, Rusya ile ekonomik, ticari, askeri ve savunma sanayine yönelik birçok alanda atacakları adımların, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının ana başlıklarını teşkil edeceğini belirterek, “Bölge sorunlarını da etraflıca ele alacağımız bu ÜDİK toplantısı, ülkelerimizin bu süreçteki etkinliğini daha da artıracaktır” dedi.

Putin ise, “Son dönemde Türkiye ve Rusya ilişkilerinin iki ülkeye yakışır şekilde olması için çalışıyoruz. Başta Suriye olmak üzere kritik konuların çözümü üzerinde çalışıyoruz. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler hızlı bir tempo ile onarılıyor, Moskova böyle olduğu için mutlu. İlişkilerimizin hak ettiği seviyeye yükselmesi için aktif bir biçimde çalışıyoruz. Rusya ve Türkiye askerleri arasında böyle yakın bir işbirliği kurulacağını kimse beklemiyordu” dedi.

Putin ve Erdoğan arasında gerçekleşen görüşme, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin ardından başlayan kriz sonrası gerçekleşen dördüncü yüz yüze görüşme oldu.

Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı ise, uçak krizinden bu yana ilk kez düzenleniyor.

 

.