Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre ‘Hayır’ demek ‘güven ortamının ortadan kaybolması demek’

Erdoğan’a göre ‘Hayır’ demek ‘güven ortamının ortadan kaybolması demek’

HABER MERKEZİ – Referandumda ‘Hayır’ diyecekleri bir kez daha hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hayır’ demenin Kandil’i işaret ettiğini savundu. Erdoğan ayrıca Hürriyet’in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine ilişkin de “Edepsizce, ahlaksızca bir başlık” yorumunda bulundu ve bir öneride bulundu: “Bu benzetmeyi yapanlara bence Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları dava açmalı.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘Başkanlık sistemi’nin oylanacağı Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin konuşan Erdoğan, ‘Hayır’ diyecekleri bir kez daha hedef aldı:

Mesela Kandil ‘Oylarımız hayır’ diyor, “Hayır verin deyin’ diyor. Biz bunu vatandaşa anlatmak zorundayız. Hayır dersem, oyumun gideceği yer Kandil’dir. Güven ortamının ortadan kaybolması demektir hayır demek. Hayır demek çukur demektir.

 

‘Karargah Rahatsız’ manşeti

Erdoğan, Hürriyet gazetesinde Hande Fırat imzasıyla yayımlanan ve tartışmalara yol açan “Karargah Rahatsız” haberine ilişkin de sert açıklamalarda bulundu.

Manşetlerle kimsenin kendilerini yönlendiremeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Edepsizce, ahlaksızca bir başlık” ifadesini kullandı.

“Genelkurmay Başkanı’nın benimle yurtdışı gezisine gelmesinden daha doğal ne olabilir?” diye soran Erdoğan, Genelkurmay Başkanı’nın Kardak’a gidişinin “turistik geziye” benzetilmesine bir öneri ile karşılık verdi: “Bu benzetmeyi yapanlara bence Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları dava açmalı. Nasıl siz bir Genlkurmay Başkanı’nı turist olarak gösterirsiniz?”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adıyaman Samsat'ta 5.5 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
Disney'in ilk eşcinsel karakteri: 'Güzel ve Çirkin'in LeFou'su gey olacak