Ana SayfaGüncelErdoğan’dan gazeteci Deniz Yücel açıklaması: PKK temsilcisi, ajan; Almanya yargılanmalı

Erdoğan’dan gazeteci Deniz Yücel açıklaması: PKK temsilcisi, ajan; Almanya yargılanmalı

HABER MERKEZİ – Die Welt’in tutuklanan Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında “PKK temsilcisi” ve “Alman ajanı” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın yargılanması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Yeşilay Ödül Töreni’nde, Almanya’da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye miting izinlerinin geri çekilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, ifade vermeye gittiği sırada gözaltına alınan ve 13 gün gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı mahkemece ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamalarıyla tutuklanan Die Welt’in Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında “PKK temsilcisi” ve “Alman ajanı” ifadelerini kullanan Erdoğan, Almanya’nın “teröre yardımdan” yargılanması gerektiğini söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Sözümona Die Welt’in temsilcisi tutuklanmış. Bir ay, bir kişi; PKK’nın temsilcisi, Alman ajanı olarak Alman Konsolosluğu’nda saklanmıştır. ‘Bize teslim edin, yargılansın’ dediğimizde, vermemişlerdir. Sonra nasıl olduysa verdiler. Yargı görevini yaptı, tutukladı. Şu an yüzlerce, binlerce terörist Almanya’da terör estiriyor. Benim Adalet Bakanıma “Otomobil parkına uygun değil” diye izin vermiyorlar. Video-konferansla oradaki meydan mitingine katılacağım, 2 saatte Anayasa Mahkemesi karar alıp engelliyor. Ama Cemil Bayık’ı Kandil’den oraya bağlıyorlar, konuşmasını yapıyor. Bunların teröre yardım ve yataklıktan yargılanması gerekiyor. Olay, bu kadar açık ortadadır.

‘Bunlar niye bu olayı köpürtüyor?’ diye soruyorlar. Durun bakalım, daha işin başındayız. Uluslararası toplantılarda yaptıklarını bir bir ortaya koyacağız.

Artık o eski Türkiye yok. Ayaklarının üzerinde dimdik duran bir Türkiye var. Çıkıyorlar bir kampanya… Neymiş ‘kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunu düşürmüş.’ Ne yaparsanız, yapın; avcunuzu yalarsınız.