Ana SayfaGüncelErdoğan’ın gideceği Samsun’da okullar tatil edildi, sendika tepki gösterdi: ‘Öğrenciler mitinge taşınıyor’

Erdoğan’ın gideceği Samsun’da okullar tatil edildi, sendika tepki gösterdi: ‘Öğrenciler mitinge taşınıyor’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplu açılış törenine geleceği Samsun’da okullar yarım gün tatil edildi. Milli Eğitim’in okullara gönderdiği yazıda gerekçe olarak ‘öğretmenlerin toplantısı’ gösterilirken, Eğitim-İş Sendikası ise kararın Erdoğan’ın gelmesiyle ilgili olduğunu ifade ederek “Öğrencilerin mitinge taşınması için hazırlıkların yapıldığı da ortaya çıkmıştır” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’da katılacağı toplu açılış töreni öncesinde Milli Eğitim Müdürleri, okullara gönderdiği yazıda, eğitime yarım gün ara verildiğini bildirdi.

Gönderilen yazıda, okulların tatil edilmesi için ‘öğretmenlerin yapacağı toplantı’ gerekçe gösterildi.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıdaki ifade şu şekilde:

28.03.2017 Salı günü saat 13:00’da ekte sunulan gündem maddelerini değerlendirmek üzere toplantı yapılacaktır. Tam gün eğitim yapan okullarımızda yarım gün, ikili eğitim yapan okullarımızda 3’er ders eğitim yapılması, belirtilen tarih ve saatte, tüm öğretmenlerin ve idarecilerin okullarında yapılacak olan toplantılara katılmaları ve görevli sayılmaları müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.

Eğitim-İş’ten tepki

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası ise kararın Erdoğan’ın gelmesiyle ilgili olduğunu belirterek karara tepki gösterdi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Samsun’da yapacağı miting öncesi, YGS ve TEOG değerlendirme toplantısı bahanesiyle okullar yarım gün tatil edilmiştir. Ayrıca öğrencilerin mitinge taşınması için hazırlıkların yapıldığı da ortaya çıkmıştır… Çocuklarımız ‘Evet’ propagandasının yapıldığı toplantılara istekleri dışında götürülmüştür.