Ana SayfaGüncelErdoğan’ın tutuklu gazetecilerle ilgili sözlerine ÇGD’den tepki: ‘Dünya da ciddiye almıyor, biz de’

Erdoğan’ın tutuklu gazetecilerle ilgili sözlerine ÇGD’den tepki: ‘Dünya da ciddiye almıyor, biz de’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutuklu gazetecilere yönelik “Hepsi hırsız, istismarcı, terörist” sözlerine tepki gösteren ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, “Bu sözleri dünya da ciddiye almıyor, biz de almıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da yaptığı konuşmada bir kez daha tutuklu gazetecileri hedef aldı, daha önceki ‘terörist’ suçlamalarına yenilerini ekleyerek “Bakıyorum, hepsi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist” diye konuştu.

Tutuklu gazeteciler için çalışma yürüten ve raporlar hazırlayan Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. Abakay, dihaber’e yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Bu sözleri ciddiye almıyoruz. Yıllardır aynı şeyi söylüyorlar. Şimdi soruyorum Cumhuriyet Gazetesi’nin 11 yazarı tutuklu. Bunlardan hangisi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist. 150 gazeteci tutuklu ve hepsi de gazetecidir. Hepsi de düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında çalışma yaptı. Gazetecilik yaptı.

Erdoğan’ın sözleri için “Bunları dünya da ciddiye almıyor, biz de ciddiye almıyoruz” diyen Abakay, şöyle devam etti:

Kim ne derse desin Türkiye’deki gerçekleri bilenler biliyor. Dünyadaki basın örgütlerinin hepsi biliyor. Bu kişilerin gazeteci olduklarını biliyorlar. Bizdeki yöneticiler ise garip tanımlamalar yapıyor. Biz sadece özgür bir medya talep ediyoruz.

Abakay, asıl olarak tutuklu gazetecileri değil dışarıda kalan gazetecilerin hedef alındığını ifade ederek, “Susun yoksa siz de onlar gibi ‘terörist’ olursunuz diyorlar, tehditte bulunuyorlar” diye belirtti.

  Erdoğan tutuklu gazetecileri bu kez de 'hırsız ve istismarcı' ilan etti