Ana SayfaDünyaFIRAT’IN GAZABI | Rakka-Deyra Zor yolunda kontrol sağlandı, kent kuşatılıyor

FIRAT’IN GAZABI | Rakka-Deyra Zor yolunda kontrol sağlandı, kent kuşatılıyor

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için DSG tarafından düzenlenen Fırat’ın Gazabı operasyonunda Rakka-Deyra Zor yolunda kontrol sağlandı. DSG’liler Rakka çevresini kuşatmaya almak için iki stratejik tepeye doğru ilerlemeye başladı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için başlattığı operasyonunun üçüncü aşaması devam ediyor.

Rakka kent merkezi ve çevresinin kuşatılması amacıyla devam eden operasyonun üçüncü aşamasında Rakka-Deyra Zor yolunda kontrol sağlandı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası, operasyonun üçüncü aşamasında yaşanan gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda DSG güçlerinin Rakka çevresini kuşatmaya almak için iki stratejik tepeye doğru ilerlemeye başladığı ifade edildi.

Basın açıklamasını yapan DSG komutanlarından Dilbirin Kobane, Rakka-Deyra Zor yoluyla beraber, kent etrafında bulunan su kanalını da kontrol altına alındığını da duyurdu.

Kobane, Rakkalı sivillerin güvenliğine ilişkin ise şunları söyledi:

Rakka sakinlerinin yaşanan çatışmalardan dolayı zarar görmemesi için, DAIŞ çetelerinin üslendiği yerlerden uzak durmaları gerekmektedir. Güçlerimiz yüksek bir moralle ilerleyişini sürdürüyor. Bütün Suriye topraklarını özgürleştirmek için hazırız.