Ana SayfaGüncelGazeteci Hayri Demir adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Gazeteci Hayri Demir adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ –  Rojava haberleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanması talep edilen gazeteciler Hayri Demir ve Emrah Erdoğan adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

16 Mart’ta Ankara’daki evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan dihaber muhabiri Hayri Demir ve aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Emrah Erdoğan sabah saatlerinde savcılık ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından “örgüt üyeliği” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen iki gazeteci çıkartıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme her iki gazeteciye de yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Savcılık sorgusunda 2015 yılında Rojava bölgesinde yaptığı röportajlar, çektiği fotoğraflar ve sosyal medya paylaşımları “suçlama” olarak yöneltilen Demir ifadesinde şunları söylemişti:

Kobanê’ye haber yapmak amacıyla gittim. Orada YPG mensuplarının fotoğraflarını çekerek onlarla röportaj yaptım…. Yapmış olduğum haberler İMC TV, Hayat TV, Gün TV ve Milliyet Gazetesi gibi yayın organları kullandı… Özgürlük Kuşağı Rojava 5,6,7,8,9,10 başlıklı paylaştığım dosyalar benimde içerisinde bulunduğum yapmış olduğum haberlerdir.

Gerek Suriye’de bulunduğu süre içerisinde çektiğim video ve fotoğraflar gerekse kendi internet sitemde gerekse de sosyal medyada paylaştıklarım tamamen gazetecilik faaliyetleri içerisindedir.