Ana SayfaGüncelGazeteci İsmail Eskin’e 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası

Gazeteci İsmail Eskin’e 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteci İsmail Eskin hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek açılan davada “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Gazeteci İsmail Eskin hakkında Diyarbakır’da ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve IŞİD’in Kobani’ye saldırdığı dönemde yaşanan olaylar ve insan hakları ihlallerine ilişkin Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle açılan davanın karar duruşması görüldü.

Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Eskin ile avukatı katıldı.

İddia makamı davanın esası hakkında daha önce verdiği mütalaayı tekrarlayarak Eskin’in cezalandırılmasını talep etti.

Söz alan Eskin, yaptığı paylaşımların içeriğinde herhangi bir şiddet çağrısı bulunmadığını belirterek, paylaşımların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve beraatını talep etti.

Eskin’in Avukatı Resul Tamur ise gazeteci olan müvekkilinin sosyal medya hesabında yer alan paylaşımların haber niteliğindeki paylaşımlar olduğunu kaydetti. Tamur, yapılan paylaşımların hiçbirisinin şiddet içeren, şiddeti teşvik eden veya öven paylaşımlar olmadığını söyledi.

Müvekkilinin paylaşımlarının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğu yönünde AİHM ve Yargıtay kararlarının olduğunu aktaran Tamur, müvekkilinin beraatını istedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Eskin’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda “Örgüt propagandası” suçunu işlediğinin sabit olduğunu iddia etti.

Eskin’in üzerine atılı suçu basın yayın yoluyla işlediğini savunan mahkeme, Eskin’e 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, Eskin’e üst sınırdan verdiği cezayı ertelemedi. Gazeteci Eskin mahkemenin verdiği kararı temyiz edecek.

 




Önceki Haber
Çavuşoğlu Hollanda seçimininde 'din savaşlarını' gördü: Avrupa'yı çökertmeye başladınız
Sonraki Haber
HALEPÇE KATLİAMI | Ortadoğu'nun 'Hiroşima'sının üzerinden 29 yıl geçti*