Ana SayfaGüncelGazeteci Zehra Doğan’a hapis cezası

Gazeteci Zehra Doğan’a hapis cezası

HABER MERKEZİ – 9 Aralık’ta tahliye edilen gazeteci Zehra Doğan’a Nusaybin’de çizdiği resimleri sosyal medyada paylaştığı ve 10 yaşındaki Elif Akboğa’nın notlarını haberleştirdiği için 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Mardin’de 23 Temmuz’da gözaltına alınıp, gizli tanık beyanlarına dayanarak “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla tutuklanan Zehra Doğan, 9 Aralık’ta Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Tutuksuz yargılanan gazeteci Zehra Doğan’ın duruşmasına bugün Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Doğan ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşma kimlik tespiti ile başladı.

Zehra Doğan, savunmasında şunları söyledi:

Yapmış olduğum paylaşımlarda yorum yoktur. Sadece habere dayalı paylaşımlardır. Yine yaptığım fotoğraf paylaşımlarını bulabilmek için Facebook sayfamı açmaya çalıştım ancak giremedim. Bu paylaşımları ben yaptım ancak paylaşım yapılan nesneleri ben kendim üretmedim, haber amaçlı paylaştım beraatimi istiyorum.

Doğan’ın avukatı Kamuran Tanhan ise şu ifadelerde bulundu:

Bu mütaalanın cezalandırma kısmına katılmıyoruz. İddia makamı propagandadan cezalandırılmasını istediği paylaşımlar iddianamede yoktur. Biz iddianameye geçmeyen unsurlarla cezalandırma kararı verilemeyeceğini düşünüyoruz. Yine propaganda unsuru oluşmamıştır. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini istiyorum.

Avukat Aslı Pasinli ise şunları söyledi:

Müvekkilim gazeteci ve güzel sanatlar mezunudur. Yaptığı çizimlere yorum yapılmadan paylaşılmıştır. Propaganda suçu doğrudan kasıtla işlenen bir suç olduğu göz önünde bulundurulduğunda müvekkilin öncelikle beraatine karar verilmesini isdtiyorum.

Avukat Şiraz Baran da Zehra Doğan’ın gazeteci olarak Nusaybin’de bulunduğunu söyleyerek, her iki suçlamadan da beraatine karar verilmesini istedi.

2 yıl 9 ay 22 gün hapis ceza

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Zehra Doğan hakkında, ‘örgüt üyeliği’nden beraatine karar verirken, 21 Aralık 2015 – 9 Aralık 2016 tarihlerinde sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve 22 Aralık 2015 tarihinde Nusaybin’de 10 yaşındaki Elif Akboğa’nın notlarını haberleştirdiği için 2 yıl 9 ay 22 gün ceza verildi.


Kaynak: Gazete Şûjin




Önceki Haber
Disney'in ilk eşcinsel karakteri: 'Güzel ve Çirkin'in LeFou'su gey olacak
Sonraki Haber
Şubat ayında 30 kadın erkekler tarafından öldürüldü