Ana SayfaGüncelGenç LGBTİ+ Derneği’nden danışma hattı

Genç LGBTİ+ Derneği’nden danışma hattı

HABER MERKEZİ – Genç LGBTİ+ Derneği telefonla danışma desteği vermeye başladı. Akran desteği verilecek olan hat aynı zamanda avukat ve sosyal hizmet uzmanlarına da yönlendirme yapacak.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği telefon yoluyla danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

KaosGL‘nin haberine göre dernekle ilgili soruların cevaplanacağı ve akran desteğinin verileceği hat, aynı zamanda dernekle ilişkili avukatlara ve sosyal hizmet uzmanlarına yönlendirme yapıyor olacak.

Genç LGBTİ+ Derneği’nden Can Karahan, danışma hattının her şeyden önce derneğe ulaşabilecek fiziki koşullara sahip olmayanlar için önemli olduğunu belirtiyor.

Genç LGBTİ+ Derneği, alanda gençlerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmayı planlıyor. Ama tüm LGBTİ+ gençlerin İzmir’e gelmesi ve dernekle görüşmesi mümkün değil. Bu yüzden danışma hattı açmaya ve İzmir dışındaki gençlerle de iletişim yollarını güçlendirmeye karar verdik. Bu hatla birlikte hem dernekle ilgili soruları cevaplıyor olacağız hem de akran desteği sunacağız.

Birlikte çalıştığımız avukatlara hukuki destek için; sosyal hizmet uzmanlarına sorunların derinlemesine irdelenmesi ve sürecin uzmanlar tarafından yürütülmesi için yönlendiriyor olacağız. Herkesin hayatında kötü giden zamanlar olabilir, LGBTİ+ gençler için bu durum akran zorbalığı ve aile çatışmasıyla birlikte daha çetrefilli bir hâl alabilir.

0232 464 0330 numaralı hattı tuşlayarak, haftaiçi her gün 11.00 – 18.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.