Ana SayfaÇalışma YaşamıGökçek ‘photoshop’lamıştı: Tuğla ile ‘Hayır’ yazan inşaat işçisi konuştu

Gökçek ‘photoshop’lamıştı: Tuğla ile ‘Hayır’ yazan inşaat işçisi konuştu

HABER MERKEZİ – İnşaatta çalışırken tuğla ile ‘Hayır’ yazarak ilgi çeken inşaat işçisi Tahsin Durmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘photoshop’la fotoğraftaki ‘hayır’ yazısını değiştirip ‘evet’ olarak değiştirmesini yorumladı: “Baksanıza bu kadar masum bir şeyin bile üstünde oynama yapıyorlar. Böyle insanlara ülke teslim edilir mi?”

İnşaat işçisi Tahsin Durmuş, tuğlalarla ‘Hayır’ yazısı yazmış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, ‘photoshop’la fotoğraftaki ‘hayır’ yazısını değiştirip ‘evet’ yapmıştı.

Tahsin Durmuş, Evrensel’den Gökhan Durmuş’a konuştu‘hayır’ın hikayesini ve neden ‘Hayır’ dediğini anlattı, Gökçek’in photoshop’una da yanıt verdi.

‘Hayır’ın hikayesi

Durmuş, ‘Hayır’ yazısının hikayesini şöyle anlattı:

İnşaatta tuğla örüyorduk. Dedim şuraya bir ‘hayır’ yazayım.” diyor ve devam ediyor: “Sonra baktım güzel oldu. Bir iki resim çektirdim. Facebook’a koydum, fikrimi herkes görsün diye. Arkadaşlar ‘Koyma başın belaya girer’ dedi. Ben de “Hayır diyen niye terörist ilan ediliyor? Bu mu demokrasi? Niye belaya girsin?” dedim. Sonuçta ortada bir referandum var. Bir taraf ‘hayır’ bir taraf ‘evet’ diyecek. Herkes düşüncesini rahatça anlatabilmeli. İşte böyle kaygı ve korkuların ortadan kalkması için ‘hayır’ demek gerekiyor.

“Bu kadar masum bir şeyle dahi oynuyorlar, bunlara ülke teslim edilir mi?”

Fotoğrafının değiştirilip ‘evet’e malzeme yapılmasına tepki gösteren Durmuş, bu konuyla ilgili de şunları söyledi:

Baksanıza bu kadar masum bir şeyin bile üstünde oynama yapıyorlar. Böyle insanlara ülke teslim edilir mi? Arkadaş ‘Ben oyumu verdim, gidiyorum’ diye bir şey yok. Herkes oyuna, sandığına sahip çıksın. Her türlü hile yapabilir bu zihniyet. Sonuçta bir fotoğrafla bile oynayan bir zihniyet var ortada.

Neden ‘Hayır’?

Tahsin Durmuş, referandumda ‘hayır’ oyu vermesinin gerekçelerini de sıralıyor:

‘Hayır’ demek için o kadar çok sebep var ki hangisini sayayım. En basitinden koskoca bir ülkeyi niye bir kişiye emanet edelim? Mesele Tayyip Erdoğan meselesi değil. Ben olsam kendime de teslim etmem. Ülkenin kime teslim edileceğinin bir önemi yok. Mesele bir kişi olması. Adam evde eşine kızıp ülkenin menfaatine olmayan kararlar alabilir. Eşine kızıp ‘Asgari ücreti düşürüyorum’ derse kim ne diyebilecek? ‘Türkiye’deki bütün inşaatlardaki çalışmayı durduruyorum’ derse bir şey diyebilecek miyiz? Mesela Gökhan (Evrensel muhabiri), adam ‘Tokat’a girmenizi yasaklıyorum’ derse ne yapacağız? Herkesin bunları düşünmesi  gerekiyor. Ben bunlar yüzünden ‘hayır’ diyorum.

Tahsin Durmuş, tuğlalardan ‘hayır’ yazmasının yanı sıra tahtalardan da ‘hayır’ yazısı çıkarmış.



Önceki Haber
Azizler ve satirler: Apolloncu mekanlarda Dionysosçu olmak
Sonraki Haber
'Heykel Tarlası': Bodrum'da paradan uzak, sanata ve yaşama yakın bir 'kabile'