Ana SayfaGüncelGuardian: Türkiye’de tutuklu gazeteciler gülünç suçlamalar ve tecritle karşı karşıya

Guardian: Türkiye’de tutuklu gazeteciler gülünç suçlamalar ve tecritle karşı karşıya

HABER MERKEZİ – Guardian, Türkiye’deki tutuklu gazeteciler ile ilgili haberinde gazetecilerin ‘tecrit ve belirsizlikle karşı karşıya olduğuna’ dikkat çekti.

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Guardian, Türkiye’de tutuklu gazetecilerin ‘gülünç suçlamalarla karşı karşıya olduğunu’ ve ‘hapishanede kötü muamele ile tecride maruz kaldığını’ yazdı.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Guardian, tutuklu gazeteciler açısından en önemli sorunlardan birinin ne zaman serbest bırakılacaklarına dair belirsizlik olduğunu belirtti.

Tutuklu gazetecilerin durumuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Barış Yarkadaş’ın görüşlerine yer veren gazete, daha önce tutuklanan veya halihazırda tutuklu bulunan Ahmet Şık, Necmiye Alpay, Ahmet Altan, Aslı Erdoğan, Mehmet Altan ve Erol Önderoğlu’nun hapishanedeki durumlarıyla ilgili tanıklıklarına da yer ayırdı.

Gazeteci ve yazarlar ise ‘gülünç suçlamalarla tutuklanmaları’ yanı sıra, ‘mektup alıp göndermelerine izin verilmemesini, başkalarıyla iletişimin kısıtlı olmasını ve ne zaman serbest bırakılacaklarına dair belirsizliği’ dile getirdiler.