Ana SayfaGüncelHasan Cemal’den cinayeti fotoğraflayan gazeteci Gök’e: ‘İyi ki varsınız!’

Hasan Cemal’den cinayeti fotoğraflayan gazeteci Gök’e: ‘İyi ki varsınız!’

HABER MERKEZİ – Kemal Kurkut cinayetinin fotoğraflarını çeken ve cinayetin detaylarının ortaya çıkmasında büyük rol oynayan gazeteci Abdurrahman Gök’ü köşesine taşıyan Hasan Cemal, Gök’ün “Fotoğrafları yayınlamak hakikate karşı bir borçtur. Ya yapmayacağız bu mesleği ya da gerçek neyse onu yazacağız” sözlerini anımsatarak “Bir gazeteci olarak yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!” dedi.

Hasan Cemal, Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut cinayetinin detaylarının ortaya çıkmasında çektiği fotoğraflarla büyük rol oynayan gazeteci Abruhhaman Gök’ü köşesine taşıdı.

Cemal, “Cinayetin 8 kare fotoğrafını çeken gazeteci…” başlıklı yazısında, dihaber editörü ve muhabiri Gök’ü Kemal Kurkut cinayeti sonrasında köşesine taşıyan bir başka gazeteci Özlem Akarsu Çelik’in yazısıyla kendi sayfasında anlattı.

Akarsu Çelik’in Gazete Duvar’da yer alan “Kemal Kurkut cinayeti ve o sekiz kare…” başlıklı yazısının aynen köşesinde aktaran Cemal, bu yazıda Gök’ün şu anlatımının ayrıca altını çizdi:

‘Fotoğrafları yayınlama, başına iş alırsın’ dediler. Yakınlarım, ‘İsminle yayınlama’ dediler ama orada benim dışımda fotoğraf çeken yoktu. Yayınlanınca benim çektiğim anlaşılacaktı. Her gün evleri basılan, gözaltına alınan, tutuklanan meslektaşlarımı görüyorum. Bunlar benim de başıma gelebilir. Aklıma hepsi geldi ama bu fotoğrafları yayınlamak, hakikate karşı bir borçtur. Ya yapmayacağız bu mesleği ya da gerçek neyse onu yazacağız. Eğer bu mesleği seçmişsek, gerçekleri anlatmaksa derdimiz, vicdanen o çocuğun gözlerini, bağırışını unutamam ben.

Cemal yazısının sonunda ise hem yazısından ötürü Özlem Akarsu Çelik’e hem de çektiği fotoğraflar ile Kemal Kurkut cinayetinin aydınlatılmasını sağlayan gazeteci Abdurrahmen Gök’e teşekkür ederek “İyi ki varsınız!” dedi:

Hem Özlem’e, hem de cinayeti fotoğraflayan ve “Fotoğrafları yayınlamak hakikate karşı bir borçtur. Ya yapmayacağız bu mesleği ya da gerçek neyse onu yazacağız” diyen Abdurrahman Gök’e bir gazeteci olarak yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!


Hasan Cemal’in yazısına buradan, Özlem Akarsu Çelik’in yazısına da şuradan bakabilirsiniz.