Ana SayfaGüncelHasan Cemal’e ‘Çekilme Günlüğü’ davasından beraat

Hasan Cemal’e ‘Çekilme Günlüğü’ davasından beraat

HABER MERKEZİ – Gazeteci Hasan Cemal, “Çekilme Günlüğü” yazı dizisinde “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 13 yıla kadar hapis cezası ile yargılandığı davada beraat etti.

Gazeteci Hasan Cemal’in 16 Mayıs 2013’te T24’te yayımlanmaya başlanan “Çekilme Günlüğü” yazı dizisinde “örgüt propagandasını yapmak” gerekçesi ile açılan davanın duruşması İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Cemal ve avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlanan duruşmada savunmaların ardından mahkeme heyeti, yazının içeriği ve yazıldığı tarihi göz önünde bulundurarak Gazeteci Hasan Cemal hakkında beraat kararı verdi.

Şerh düşüldü

Karara heyet üyelerinden Çağlayan Özbay muhalefet şerhi koydu.

Özbay, “Sanığın ‘PKK terör örgütünün’ kuruluş ve faaliyetlerinin meşru bir sebepten kaynaklandığını, örgütün başvurduğu cebir ve şiddetin meşru görüldüğü ve sanığın üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından mahkumiyetine karar verilmesi” değerlendirmesinde bulundu.

  Hasan Cemal'e 'Çekilme Günlüğü' davasında 13 yıla kadar hapis talebi

Ne olmuştu?

Gazeteci Hasan Cemal hakkında 16 Mayıs 2013’te T24’te yayımlanmaya başlanan “Çekilme Günlüğü”nde “Örgüt propagandası yapma” gerekçesiyle dava açılmıştı.

İddianamede, Terörle Mücadele Kanunu’nun 7’nci maddesinin 2’nci fıkrası uyarınca 7,5 yıla kadar hapis cezası istenen Cemal için duruşma savcısı, Türk Ceza Kanunu’nun 43’üncü maddesi uyarınca da ek ceza talep etmişti.

TCK’nin 43’üncü maddesi “Zincirleme suçlar”da cezanın 4’te 3 oranına kadar arttırılmasını öngördüğü için Cemal hakkında talep edilen toplam hapis cezası 13 yıla ulaşmıştı.

Cemal’in ayrıca TCK’nin 53’ncü maddesi uyarınca, kamu haklarını kullanmaktan men edilmesi de istenmişti.