Ana SayfaGüncelHatay’da düşen Suriye uçağının pilotu bulundu

Hatay’da düşen Suriye uçağının pilotu bulundu

HABER MERKEZİ – Hatay’da düşen Suriye’ye ait savaş uçağının pilotu arama çalışmaları sonucu bulunarak hastaneye kaldırıldı. Pilotun tedavisinin sürdüğünü ifade eden Başbakan Yardımcısı Canikli, pilotun iadesine ilişkin kararın ise soruşturma sonucunda alınacağını belirtti.

Hatay’ın merkez ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye’ye ait savaş uçağının paraşütle atlayan pilotu arama çalışmaları sonucunda sabaha karşı bulunarak hastaneye kaldırıldı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre paraşütle atladığı belirlenen pilotun paraşütü Altınözü İlçesi’nin kırsal kesimdeki Fatikli Mahallesi’nde uçağın düştüğü alandan yaklaşık 40 kilometre güneyde bulundu.

Paraşütün bulunması ardından bölgede arama çalışmalarını sürdüren ekipler, 9 saatlik çalışma ardından paraşütün bulunduğu yerin yaklaşık 500 metre uzağında uçağın pilotunu bitkin halde buldu.

İsmi açıklanmayan pilot ilk olarak Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Pilot, ardından eskort eşliğinde Hatay Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Düşen uçağın tek kişilik olduğu ve uçakta başka kimse olmadığı anlaşılınca bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına son verildi.

Canikli: Pilotun iadesi soruşturma sonucunda belli olacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Hatay’a düşen düşen Suriye’ye ait savaş uçağının pilotunun iadesiyle ilgili izlenecek yolun henüz belli olmadığını söyledi.

Pilotun tedavisinin sürdüğünü ifade eden Canikli, “Bütün olay netleştikten sonra buna ilişkin (pilotun iadesine) karar da verilecek ama şu an olay çok taze” dedi.

Canikli, pilotun iadesine ilişkin kararın soruşturma sonucunda alınacağını belirtti:

Hangi amaçla ve nasıl Türkiye sınırlarına düştüğü uçağın, pilot da dahil atladığı, hangi görev ve faaliyet çerçevesinde buralarda bulunduğu hususları bütün açıklığıyla ortaya çıktıktan, netlik kazandırıldıktan sonra bununla ilgili karar da önümüzdeki günlerde verilecek.

Previous post
Mahkeme cinsel istismarcının 'geleceğini' düşündü: Sanığa ceza indirimi
Next post
Öğretmenleri artık onları 'ayıramayacak'