Ana SayfaGüncel‘Hayır’ çağrısında bulunan Cindoruk: Kentsel dönüşüm gibi anayasa dönüşümü yapılamaz

‘Hayır’ çağrısında bulunan Cindoruk: Kentsel dönüşüm gibi anayasa dönüşümü yapılamaz

HABER MERKEZİ – Referanduma götürülen ‘başkanlık’ teklifini eleştiren TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “Kentsel dönüşüm gibi anayasa dönüşümü yapılamaz” dedi ve ‘Hayır’ çağrısında bulundu. Cindoruk, “Halkın bu meseleyi çözeceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM eski başkanı Hüsamettin Cindoruk’u evinde ziyaret etti.

CHP liderinin, 16 Nisan’da halkoyuna sunulacak olan ‘anayasa teklifine’ ilişkin görüşlerine başvurduğu Cindoruk, ziyaret sonrası kısa bir açıklama yaptı.

Görüşmenin ‘çok olumlu geçtiğini’ söyleyen Cindoruk, “Kentsel dönüşüm gibi anayasa dönüşümü yapılamaz” dedi ve ‘Hayır’ çağrısında bulundu.

Cindoruk’un Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ve referanduma dair açıklaması şu şekilde:

Çok olumlu geçti. Zannediyorum kıdemli bir vatandaşla görüşmek istedi. 1952’den beri siyaset yapıyorum. Yassı Ada’da avukatlık yaptım, Meclis Başkanlığı yaptım. Hayatım siyasetle geçtiği için fikir alışverişinde bulunmaktan çok memnunum.

Devletimiz ve milletimiz karanlık günlerden geçiyor. Bu öneri, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direklerini kazıyan büyük bir olaydır. Sakince geçiştirilemez.

Halktan daha vatansever olunamaz, halkın bu meseleyi çözeceğini düşünüyorum. Bu meseleyi iyice kavramıştır. Kentsel dönüşüm gibi anayasa dönüşümü yapılamaz.

Meclis’e yapılan bu ağır saldırıyı kınıyorum. Türk halkı bu çirkin teklifi reddedecektir. Birlikte siyaset yaptığımız bütün vatandaşlarımıza ve onun çocuklarına çağrıda bulunuyorum: ‘Hayır’ diyelim.

Tekil bir siyaset ortaya çıkarılmak isteniyor. 12. cumhurbaşkanı, bugüne kadar hiçbir cumhurbaşkanının talep etmediği bir büyük yetkiyi talep etmiştir. O cumhurbaşkanı, 12. cumhurbaşkanı böyle bir güveni hak etmiş değil.